Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα - καρκινοπαθείς: Είμαστε και εμείς άνθρωποι, θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς - Δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου - Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα - καρκινοπαθείς: Είμαστε και εμείς...

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί

Δυναμική ήταν η παρουσία στη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας οι καρκινοπαθείς μέσω των Συλλόγων Άλμα Ζωής και Αγκαλιάζω.

7.20 Σε ένα κράτος που τελεί σχεδόν υπό διάλυση και η υγεία καταρρέει με ότι αυτό συνεπάγεται, όλα είναι πλέον πιθανά.

Οι χρόνια πάσχοντες κυρίως έρχονται πρώτοι αντιμέτωποι με την επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

Μετά και την απόφαση των φαρμακοποιών να άρουν εκ νέου την πίστωση στα φάρμακα, αλλά κυρίως από τις ελλέιψεις στα φαρμακεία των νοσοκομείων, πολλοί  καρκινοπαθείς στην Πάτρα κι την Αχαΐα ήρθαν μπροστά σε νέο αδιέξοδο που μπορεί να τους κοστίσει την ίδια τους τη ζωή.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού  «Άλμα Ζωής» Λιολιώ Κολυπέρα, αρκετοί δεν έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται να λαμβάνουν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν σκευάσματα που  δίνονται μόνο από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, στα οποία υπάρχει έλλειψη λόγω των οφειλών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες στη συνέχεια τους κάνουν εμπάργκο. «Κραυγή απόγνωση βγάζουν τα ογκολογικά τμήματα των νοσοκομείων Ρίου και Αγίου Ανδρέα» δηλώνει η κ. Κολυπέρα.

Από την άλλη πλευρά ήρθε η εκ νέου άρση της πίστωσης από τους φαρμακοποιούς και στην Αχαΐα με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο  αυξημένο κόστος κάποιων απαραίτητων κατά τα άλλα φαρμάκων.

«Κινδυνεύουν να πεθάνουν, κινδυνεύει η ζωή τους με άλλα λόγια. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι και θέλουμε την αξιοπρέπειά μας και την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη» αναφέρει και αναρωτιέται: «Η ανθρώπινη ζωή αγοράζεται;»

Αποκαλύπτει δε ότι όσοι ασθενείς στην προηγούμενη κινητοποίηση των φαρμακοποιών πλήρωσαν από την τσέπη τους τη φαρμακευτική αγωγή, ακόμα δεν έχουν πάρει πίσω τα χρήματά τους από τα ασφαλιστικά τους ταμεία

Η Λιολιώ Κολυπέρα υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει άμεσα η αποδέσμευση  εκείνων τον κονδυλίων προκειμένου να πληρωθούν οι ασφαλισμένοι οι φαρμακοποιοί και οι φαρμακευτικές εταιρείες πριν είναι πολύ αργά…

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Στο πλαίσιο ανάδειξης αυτών των προβλημάτων  ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας και ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», Νομού Αχαΐας στηρίζουν την πρωτοβουλία, της Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (ΔΕΔΙΔΙΚΑ), να συγκεντρωθούν οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Ογκολογίας στις κεντρικές πλατείες σε πόλεις όλης της χώρας την Τετάρτη 12/9/12 και ώρα 11:00 π.μ.,» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά, για την, για μια ακόμη φορά, δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ογκολογικοί ασθενείς ύστερα από τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία, τη διακοπή της σύμβασης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ καθώς και τη διακοπή χορήγησης αναγκαίων φαρμάκων από φαρμακευτικές εταιρείες προς τον ΕΟΠΥΥ. Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας και ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», Νομού Αχαΐας την Τετάρτη 12/9/12 και ώρα 11:00 θα παρευρεθούν στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα προκειμένου να εκφράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ογκολογικοί ασθενείς και να διεκδικήσουν την άμεση δικαίωση των αιτημάτων τους.

Σας καλούμε στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα στις 12/9/12 και ώρα 11:00 σε μια ειρηνική διαμαρτυρία προκειμένου να αναδείξουμε το ζήτημα και να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή όλων των συνανθρώπων μας που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή και τους στερείται η πρόσβαση στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις