Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 200.000 ευρώ οφείλει το Υπουργείο Παιδείας στις Σχολικές Επιτροπές

Πάτρα: Πάνω από 200.000 ευρώ οφείλει το ...

Πρόβλημα λειτουργίας στα σχολεία

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι διοικήσεις των δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) μίλησαν για κενά σε διδάσκοντες στα σχολεια και χρέη. Οι δυο Ομοσπονδίες προχωρούν την Τετάρτη οι μεν δάσκαλοι σε 24ωρη απεργία οι δε καθηγητές σε τρίωρες εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των δασκάλων δήλωσαν ότι υπολογίζουν σε 5.000 τα εκπαιδευτικά κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και δασκάλους ειδικής αγωγής. Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, έκαναν λόγο για περίπου 3.500 κενά στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Τα ολοήμερα σχολεία επίσης έχουν ελλείψεις και συγκεκριμένα, όπως είπαν οι δάσκαλοι, δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για 6.000 ειδικότητες.

Οι εκπαιδευτικοί μίλησαν ακόμη για τεράστια χρέη σχολικών επιτροπών ολόκληρων περιφερειών, όπως για παράδειγμα στην Κοζάνη όπου οι οφειλές ανέρχονται σε 439.000 ευρώ, το Μαρούσι 230.000 ευρώ, την Πάτρα 200.000 ευρώ και την Καστοριά 199.000 ευρώ. Ζήτησαν μάλιστα να εξαιρεθούν τα σχολεία από την εξίσωση του φόρου πετρελαίου.

Υποστηριξαν δε ότι υπάρχουν κονδύλια της τάξεως των 130 εκατομμυριων ευρώ που δεν έχουν διατεθεί και προορίζονται την βελτίωσης της σχολικής στέγης, ενώ υπάρχουν και τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις