Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δεν κάνουν πίσω οι μεταφορείς - Το κουδούνι δεν χτυπά σήμερα για 6.000 μαθητές – Ένα ακόμα επεισόδιο στο σίριαλ της μεταφοράς

Πάτρα: Δεν κάνουν πίσω οι μεταφορείς -  ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Οι οφειλές προηγουμένων ετών αποτελούν εμπόδιο στη συνέχιση εκτέλεσης του έργου της μεταφοράς

Οι μεταφορείς σήμερα δεν πιάνουν τιμόνι και δεν μεταφέρουν στα σχολεία τους περίπου 6.000 μαθητές. Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτυπά σήμερα αλλά κάποιοι μαθητές δεν θα μπορέσουν να φτάσουν στα σχολεία τους. Ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας που είναι ο βασικός εκτελεστής του έργου της μεταφοράς μαθητών, Ανδρέας Μανωλόπουλος, λέει στο thebest.gr  ότι οι οφειλές των προηγουμένων ετών, δεν επιτρέπουν στους μεταφορείς να συνεχίσουν το έργο γιατί οικονομικά δεν αντέχουν άλλο. Κατανοούν το πρόβλημα που προκύπτει αλλά δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Παράλληλα αναφέρει ότι δεν μπορούν να δοθούν, λόγω νομικής εμπλοκής,  ούτε οι 723.000 ευρώ,  που είχαν εγκριθεί για να αποπληρωθεί ένα μέρος των οφειλών που συνολικά αγγίζουν τα 5.000.000 ευρώ.

Η μεταφορά των  μαθητών για μια ακόμα χρονιά εξελίσσεται σε σίριαλ με την πολιτεία να κάνει «μπαλάκι» την αρμοδιότητα μεταξύ Δήμων και Περιφερειών.Για το πρόβλημα είχε γράψει από καιρό το thebest.gr. Ο Δήμος της Πάτρας είναι σε αυτούς που δεν έχει προλάβει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μιας και όπως έχει αναφέρει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Φίλιας οι διαδικασίες που προβλέπεται να ακολουθηθούν μέχρι την προκήρυξή του απαιτούν χρόνο, ενώ δεν ήταν καθόλου αισιόδοξος για το αν θα προκύψει ανάδοχος μιας και το κόστος που προβλέπεται από την πολιτεία δεν είναι ελκυστικό για τους μεταφορείς.

Το Υπουργείο  Εσωτερικών στις 26  κάλεσε τους Περιφερειάρχες της χώρας και τους ζήτησε να αναλάβουν για μια ακόμα χρονιά το έργο της μεταφοράς των μαθητών. Σημειώνεται δε ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που καθόρισε τα κόστη της μεταφοράς υπεγράφη μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου, με τα εναπομείναντα χρονικά περιθώρια να είναι ανύπαρκτα, ενώ όπως αναφέρει η Περιφέρεια σχετικά με τις οφειλές του σχολικού έτους 2011-2012 που έχουν ανέλθει στα 13,5 εκατ. ευρώ, το Υπουργείο Εσωτερικών έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας ποσόν ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθεί «έναντι» των συνολικών υποχρεώσεων. Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αυτές τις μεταβιβαστικές πληρωμές. Ειδικά όμως για την Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας, προκειμένου να γίνει αυτή η πληρωμή, απαιτείται προηγουμένως νομοθετική ρύθμιση την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ζητεί επίμονα από τις αρχές του 2012. Σε κάθε περίπτωση αυτή η νομοθετική ρύθμιση παραμένει απαραίτητη προκειμένου να γίνει η εκταμίευση και η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να την προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας  Σπύρος Ψαρράς μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα απευθύνοντας έκκληση για τη μεταφορά τουλάχιστον των μαθητών με αναπηρία. «Μιλάμε για έναν σημαντικό αριθμό μαθητών. Μόνο στο δικό μου σχολείο (Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας) φοιτούν 95 παιδιά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις