Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την 48η επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγ. Ανδρέα στην Πάτρα

Στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις...

Το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2012 θα πανηγυρίσει η ενορία της Αγίας Σοφίας Πατρών

Κάλεσμα προς όλους τους πιστούς της περιοχής της Αχαίας να δώσουν δυναμικό παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέα, Πολιούχου και Προστάτη της Πάτρας, που θα λάβουν χώρα το σαββατοκύριακο 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2012, απεύθυνε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Παντανάσσης την περασμένη Παρασκευή.

Φέτος είναι η 48η επέτειος της Επανακομιδής και επιστροφής του ιερού λειψάνου του Αγίου Ανδρέα από τη Ρώμη όπου φυλασσόταν, στην πόλη όπου μαρτύρησε και πέθανε, την Πάτρα. Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών όπως κάθε χρόνο, θα γιορτάσει με ξεχωριστή λαμπρότητα και ευσέβεια την σπουδαία αυτή επέτειο της Επανακομιδής που είχε πραγματοποιηθεί την ημερομηνία της 26ης Σεπτεμβρίου του 1964.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Τιμία Κάρα του Πολιούχου των Πατρών Αποστόλου Ανδρέα θα τεθεί σε λαικό προσκύνημα στο κέντρο του νέου ιερού ναού από το πρωί του Σαββάτου 22/9 ενώ στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί Μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στο ναό του Αγίου Ανδρέα.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί θα ξεκινήσει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στις 5.45 το απόγευμα θα γίνει η εκκίνηση της Θείας Λιτανείας της Αγίας Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Ανδρέα με κατεύθυνση την Ιχθυόσκαλα και στη συνέχεια η μεταφορά της δια θαλάσσης προς τον Μόλο Αγίου Νικολάου.

Στην Ιχθυόσκαλα στις 6.15 τα απόγευμα, ως είθισται, θα τελεστεί αγιασμός με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου των αλιέων. Για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Τριών Συμμάχων η Ευχαριστήριος Δοξολογία και στις 7.15 θα ξεκινήσει η ιερά Λιτανεία της Τιμίας Κάρας η οποία πάντα τοποθετείται τιμητικά σε στρατιωτικό όχημα, κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, για να καταλήξει στον ομώνυμο Ιερό Ναό όπου και θα ψαλεί Ιερά Παράκληση προς τον Απόστολο Ανδρέα.

*Στο μεταξύ το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου θα πανηγυρίσει η ενορία της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα την ερχόμενη Κυριακή 16/9 στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και αρτοκλασία μετά Θείου κηρύγματος ενώ στις 10 το βράδυ θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει και θα μιλήσει ο αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος από την ιερά μονή του Ομπλού.

Ανήμερα της εορτής, τη Δευτέρα 17/9 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και θα μιλήσει σχετικά με το βίο της Αγίας Σοφίας που είχε τρεις κόρες, την Πίστη, την Αγάπη και την Ελπίδα. Το απόγευμα της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις