Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα... ετοιμάσου! - Έρχεται νέο κύμα προσφύγων από την Συρία

Πάτρα... ετοιμάσου! - Έρχεται νέο κύμα π...

Ερώτηση Κουμουτσάκου στην Ύπατη Αρμοστεία

Τον μεγάλο αριθμό προσφύγων -λόγω της αιματηρής εμφύλιας σύγκρουσης- από τη Συρία προς τις γειτονικές της χώρες (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανο, Ιράκ) καθώς και τον σοβαρό αντίκτυπο που θα έχει αυτό στα κράτη μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έθεσαν με ερώτησή τους προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, κα Άστον, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Κύπριος ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της ομάδας εργασίας του ΕΛΚ για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Γιαννάκης Κασουλίδης.

Αφορμή για την ερώτηση αυτή ήταν δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, με τις οποίες ο κ. Νταβούτογλου προτείνει τη δημιουργία προσφυγικών καταυλισμών στο έδαφος της Συρίας καθώς "σε λίγο", όπως ανέφερε, "η Τουρκία δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα προσφύγων" από τη γειτονική της χώρα. Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τις ανωτέρω δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου έχει εύλογα δημιουργήσει ανησυχία και προβληματισμό για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, καθώς είναι γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών διέρχεται μέσω Τουρκίας.

Οι δύο ευρωβουλευτές έθεσαν, μεταξύ άλλων, και το θέμα της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις