Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρευνες για πετρέλαιο στα Ιωάννινα

 Έρευνες για πετρέλαιο στα Ιωάννινα

Άναψε πράσινο φως για να ξεκινήσει η διαδικασία

«Πράσινο φως» άναψε η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου στο περιεχόμενο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων.

Η θετική αυτή γνωμοδότηση ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ή όχι πετρέλαιο και σε τι ποσότητες στην περιοχή του Καλπακίου. Η έγκριση αυτή δεν αφορά στην έναρξη γεωτρήσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτήσει νέα γνωμοδότηση από την Περιφέρεια.

Για το λόγο αυτό και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναφέρεται γενικά στα Ιωάννινα, χωρίς να κάνει πιο συγκεκριμένη την περιοχή, αφού αυτή θα περιγραφεί επακριβώς από τα αποτελέσματα των ερευνών, τα οποία θα καταδείξουν εάν υφίστανται εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου στη χερσαία περιοχή της Ηπείρου.

Εθνικής σημασίας

Στη σχετική τοποθέτησή της η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη χαρακτήρισε εθνικής σημασίας το ζήτημα διαχείρισης του συγκεκριμένου φυσικού πλούτου.

Σημείωσε δε ότι κάθε επένδυση τέτοιου μεγέθους εκτός του ότι προσδίδει υπεραξία στην Περιφέρεια Ηπείρου, ως ευνοϊκό περιβάλλον υποδοχής και ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλει στην αύξηση του παραγόμενου πλούτου, με όλες τις θετικές συνέργειες που έπονται.

Η ίδια πρόσθεσε ότι εκπτώσεις στη διαφύλαξη, αλλά και στην ανάδειξη των περιβαλλοντικών στοιχείων της περιοχής της Ηπείρου, εξαιτίας αυτών των ερευνών, δεν προβλέπονται. Τέλος η κ. Καλογιάννη επισήμανε πως η συγκεκριμένη ΜΠΕ αφορά στο γενικότερο σχεδιασμό και στην τεχνολογία, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στις γεωτρήσεις και όχι την υλοποίηση επιμέρους έργων, καθένα απ' τα οποία θα συνοδεύεται από ξεχωριστή ΜΠΕ, όταν έρθει η ώρα της πραγματοποίησής του.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις