Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Aντικατάσταση του Βασίλη Χατζηλάμπρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ. Ελλάδας, από τον Γιάννη Λύχρο

Aντικατάσταση του Βασίλη Χατζηλάμπρου στ...

Έδωσαν σήμερα από κοινού συνέντευξη τύπου

Την αναγκαιότητα οργάνωσης του λαού τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο για την ανατροπή των μνημονίων και του πολιτικού σκηνικού υπογράμμισαν οι Βασίλης Χατζηλάμπρου και Γιάννης Λύχρος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα στην Πάτρα.  Αφορμή της συνέντευξης ήταν η αντικατάσταση, στο περιφερειακό συμβούλιο, του Β. Χατζηλάμπρου από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Γ. Λύχρο, έπειτα από την εκλογή του πρώτου ως βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

«Ενισχύουμε την παρουσία μας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με έναν ακόμα αξιόλογο σύντροφο, που θα ασχοληθεί συγκεκριμένα με το περιφερειακό συμβούλιο» σημείωσε ο Β. Χατζηλάμπρου, τονίζοντας ότι «η δουλειά και ο αγώνας μας είναι ενιαίος, από όποια θέση κι αν βρισκόμαστε κι από όπου μπορούμε, προκειμένου να συμβάλουμε στην υπόθεση του λαού».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση συμπλήρωσε: «Τα μαντάτα για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση δείχνουν ότι οι ίδιοι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες αναγκάζονται πλέον να πουν αλήθειες. Δεν μπορεί να υπάρξει μνημόνιο και αυτοδιοίκηση. Αυτό, δηλαδή, που ο λαός φωνάζει: ότι δεν μπορεί να υπάρξεις ως κοινωνία όταν πρώτα ικανοποιείς τους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, το πολιτικό σύστημα και όλους όσοι θέλουν να πάρουν από το σώμα της Ελλάδας. Αυτό, σήμερα, βγαίνουν στο κλαρί και το ομολογούν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες ανά την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Γ. Λύχρος υπογράμμισε ότι η «αλλαγή σκυτάλης» γίνεται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την τοπική αυτοδιοίκηση, για την οποία η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας είχε τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή του «Καλλικράτη».

«Σήμερα, πια, όλοι καταλαβαίνουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ως μια κοινωνική παροχή για τους πολίτες, έχει πέσει στα αζήτητα και είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει, με στόχο τη μεταφορά των υπηρεσιών που εκτελούσε μέχρι τώρα στις πλάτες των εργαζόμενων και την εκτέλεσή τους με ιδιωτικό τρόπο» είπε, ενώ δεσμεύτηκε ότι συλλογικά και προσωπικά θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε η παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο να είναι πιο αποτελεσματική από πριν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις