Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διακόσιοι Γερμανοί ποδηλάτες έρχονται στο Ναύπλιο σε μία βόλτα υπέρ της Ελλάδας

Διακόσιοι Γερμανοί ποδηλάτες έρχονται στ...

Το όλο ταξίδι και περιήγηση των Βαυαρών επισκεπτών θα μεταδώσει σε ειδική τηλεοπτική εκπομπή το Γερμανικό κανάλι BR

Μια διαφορετική πιο πρωτότυπη εκπομπή, με ποδηλατάδα, επέλεξε η Ραδιοφωνία -Τηλεόραση της Βαυαρίας, «Μπαγιέρισερ Ρούντφουνγκ» (BR) προκειμένου οι Γερμανοί τηλεθεατές να γνωρίσουν και να ανακαλύψουν την ελληνική φύση και τα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς θησαυρούς και ομορφιές της χώρας μας, δίνοντας έτσι μια καλή ευκαιρία για διαφήμιση του ελλαδικού χώρου και των τοπικών προϊόντων μας στη Γερμανία.

Όπως σημειώνει το σάιτ της εφημερίδας «Έθνος», το κρουαζιερόπλοιο «BERLIN» που συμμετέχει στην ειδική αυτή εκπομπή του καναλιού της Βαυαρίας, θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου απ' όπου οι ποδηλάτες θα επισκεφθούν το γραφικό και ιστορικό Ναύπλιο που ήταν και η 1η πρωτεύουσα του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους καθώς και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, της Αργολικής πρωτεύουσας, ο δήμος Ναυπλιέων θα διοργανώσει «ελληνική βραδιά» προς τιμήν των Γερμανών ποδηλατών, ενώ την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το πρωί, ομάδα 220 Γερμανών ηλικίας άνω των 50 ετών με ποδήλατα, συνοδευόμενοι από ποδηλάτες της Αργολίδας και της ευρύτερης περιοχής, θα ξεκινήσουν μια μεγάλη ποδηλατάδα από το λιμάνι του Ναυπλίου, ως τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών στον οποίο και θα ξεναγηθούν.

Εμπνευστής του ραδιο-τηλεοπτικού ποδηλατικού γύρου και ψυχή της διοργάνωσης που στόχο έχει να μεταφέρει στην Γερμανία μία διαφορετική, πιο αισιόδοξη και γνήσια ελληνική εικόνα της πατρίδας μας μέσα στην δύσκολη περίοδο τηςκρίσης που περνάμε, είναι ο Έλληνας δημοσιογράφος της BR, διευθυντής του Ράδιο 3, Θωμάς Γαϊτανίδης, γνωστός ως «Toto».

Σημαντική είναι και η προσφορά του επιστημονικού συμβούλου, αρχαιολόγου, δρ. Σταμάτη Λυμπερόπουλου, ο οποίος με διαλέξεις και προβολές θα ενημερώνει τους ταξιδιώτες, τόσο για τα μέρη που πρόκειται να επισκεφτούν, όσο και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως ήθη, έθιμα, ελληνικά αγροτικά προϊόντα κ.λπ.

Οι εκδηλώσεις και η ποδηλατάδα από το Ναύπλιο στις Μυκήνες θα καλυφθούν από την BR με ολιγόλεπτες απ' ευθείας μεταδόσεις, ενώ θα γυριστεί ένα 45λεπτο βίντεο το οποίο θα προβληθεί τον χειμώνα στην βαυαρική τηλεόραση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις