Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΕΒΟ Αιγίου

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενο...

Άκαρπη η συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της εταιρείας

Αποφασισμένοι για νέο κύκλο κινητοποιήσεων δηλώνουν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της ΕΒΟ στο Αίγιο. Το Σωματείο με ανακοίνωσή τους, ενημερώνει για τη συνάντηση που είχαν οι συνδικαλιστές με τον πρόεδρο της εταιρείας και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Στη χτεσινή συνάντηση των σωματείων με τον Π.&Δντα της εταιρείας μας ανακοινώθηκαν τα εξής:

1. Το χάος της έλλειψης οικονομικής χρηματοδότησης από το Υπουργείο Οικονομικών που  διαδέχτηκε το χάος του μισθολογίου, των περικοπών και των εφεδρειών.

Μάλιστα παράγοντες του υπουργείου δήλωναν ξεδιάντροπα ότι σφαίρες βρίσκουν φτηνότερες     στην Αλβανία!!!!

Σήμερα η διοίκηση στρέφεται στο να εισπράξει χρήματα από το ΥΠΕΘΑ από παραδόσεις προϊόντων. Αυτή είναι ίσως η μόνη δυνατότητα για να μείνουμε μήνες απλήρωτοι, αν δεν έχει     κηρύξει σιωπηρή στάση πληρωμών και το Υπουργείο Άμυνας.

2.  «Η ανάγκη» παραγραφής της απαίτησης της εφάπαξ παροχής της Ασφαλιστικής για να κλείσει ο   Ισολογισμός του 2011 με βάση την επαίσχυντη κατά παραγγελία γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. Ήταν παραπάνω από σίγουρο ότι τα σωματεία δεν θα συμφωνούσαν. Την ασφαλιστική δεν μας τη χάρισε κανείς είναι δικαίωμα των εργαζομένων ΚΑΙ  ήδη τη διεκδικούμε και δικαστικά.

Το ερώτημα είναι γιατί συζητήθηκε? Γιατί ο νέος οικονομικός σύμβουλος!! το βρήκε σαν εμπόδιο?

Αντ΄αυτού προτείναμε και προτείνουμε να φανεί καθαρά και στον ισολογισμό του 2011 η εξίσωση της αποζημίωσης των εργατοτεχνιτών με τους υπαλλήλους (δηλ.15.000€) και όχι 3.500€ που έχουν προϋπολογίσει. Σ΄αυτό δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος να απαντήσει εντός των ημερών.

3.   Άλλο  ένα επιχειρησιακό σχέδιο!!! εκπονήθηκε που προβλέπει:

α.  Αναδιοργάνωση της εταιρείας.

β.  Δημιουργία νέας εταιρείας απαλλαγμένης από τα χρέη και από τους εργαζόμενους προσθέτουμε εμείς!!!

γ.  Κλείσιμο της εταιρείας!!!!!

Με βάση τη δήλωση του Προέδρου της εταιρείας κ. Πιλάλη, η εταιρεία προτείνει την   αναδιοργάνωση αλλά φοβόμαστε ότι η «σωτηρία» του Ευρώ και της Ευρωζώνης που πάση θυσία   οι τρόϊκες εσωτερικού και εξωτερικού θα προκρίνουν τις άλλες δύο λύσεις, γι΄αυτό το λιγότερο θα   πρέπει να μην υπάρχουν ούτε σαν σκέψεις στο επιχειρησιακό σχέδιο.

Θέσαμε επίσης και το ζήτημα του ανθυγιεινού που θα πρέπει άμεσα να λυθεί χωρίς  καθυστέρηση.

Συνάδελφοι,

ο εθισμός στο παράλογο από την κυβέρνηση των τριών φωστήρων Κουβέλη-Βενιζέλου-Σαμαρά και τα παπαγαλάκια τους, επιχειρεί να μας προετοιμάσει για το αδιανόητο.

Το χάος στη μη πληρωμή και αυτών των πετσοκομμένων μισθών, το χάος στα φάρμακα και την Υγεία, είναι πολύ πιθανό να το διαδεχθεί το χάος για τα τρόφιμα, το χάος για τον φασισμό της Χ.Α. που επελαύνει.

Σ΄αυτό πρέπει να αντισταθούμε τώρα, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.

Με τα σωματεία των ΕΑΣ, με τα σωματεία της περιοχής μας, με κάθε συλλογικότητα, να οργανώσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη μας, την ερχόμενη εβδομάδα που θα ολοκληρωθούν οι επαφές   θα γίνει και  Γενική Συνέλευση»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις