Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Κώστας Τζαβάρας στο Βερολίνο για τα εγκαίνια την έκθεσης «Ολυμπία: Λατρεία, Μύθος, Αγώνες»

Ο Κώστας Τζαβάρας στο Βερολίνο για τα εγ...

Η έκθεση εγκαινιάζεαι στις 30 Αυγούστου και θα λειτουργεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2013

Στο Βερολίνο θα μεταβεί αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Τζαβάρας, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια την έκθεσης «Ολυμπία: Λατρεία, Μύθος, Αγώνες» που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Martin Gropius Bau μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2013. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ διεθνώς για την Αρχαία Ολυμπία, με περισσότερα από 1.000 εκθέματα από μεγάλα μουσεία της Ελλάδας και της Ευρώπης, ανάμεσά τους ευρήματα των πρόσφατων ανασκαφών της Ολυμπίας που δεν έχουν παρουσιαστεί ως τώρα στο κοινό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Αναπληρωτής Υπουργός θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια του Εντεταλμένου Υπουργού για θέματα Πολιτισμού και ΜΜΕ της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας κα. Ingeborg Berggreen-Merkel, με την οποία θα συζητήσει για θέματα αρμοδιότητάς του.

Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 αντικείμενα. Στηρίζεται πρωτίστως στα 515 αρχαία αντικείμενα από τις ανασκαφές στο ιερό της Ολυμπίας, τα οποία φυλάσσονται στα Μουσεία της Ολυμπίας,  πολλά εκ των οποίων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, καθώς και στα 49 αρχαία έργα από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Νομισματικού Μουσείου, μέσα από τα οποία τεκμηριώνεται επιστημονικά η ιστορία του ιερού της Ολυμπίας από τις απαρχές της λατρείας στα μυκηναϊκά χρόνια μέχρι και την περίοδο της ρωμαιοκρατίας, η σημασία και διαχρονική ακτινοβολία του ιερού σε όλο τον αρχαίο κόσμο, καθώς και η τέλεση των ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις