Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέες καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων Προσωπικού Ασφαλείας προς εταιρία φύλαξης που απέλυσε κόσμο

Πάτρα: Νέες καταγγελίες του Σωματείου Ερ...

Τί αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε

Το "Πανελλαδικό Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού Ασφαλείας με έδρα την πόλη των Πατρών", σε δελτίο τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι, αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει στην επιστολή των εργαζομένων τής "ΜEGA FOUR SECURITY ΑΕ",η οποία στάλθηκε στις 27/8/2012 καί επί τής ουσίας βάλλει κατά τού σωματείου μας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: "Θεωρούμε την συγκεκριμένη επιστολή προϊόν τρομοκρατίας τής επιχείρησης απέναντι στους υπογράφοντες εργαζόμενους περισσότεροι εκ των οποίων είναι μέλη τού σωματείου μας, και στο παρελθόν-κοντινό ή μη-, έχουν συμμετάσχει σε αρκετές από τις δραστηριότητές του. (Αρχαιρεσίες, κινητοποιήσεις, κτλ),ενώ έχουν κερδίσει από την δράση τού σωματείου, τόσο σε μισθολογικά, όσο και σε άλλα ζητήματα, πού επηρέαζαν την καθημερινότητά τους στην εργασία.

Καταλαβαίνουμε δε, ότι είναι δύσκολο να ανταπεξέλθει κάποιος σε πιέσεις πού ενεργοποιούν τόν κοινωνικό αυτοματισμό καί στρέφουν τόν ένα εργαζόμενο εναντίον τού άλλου,η οποία είναι γενικά μία συνήθης τακτική στις μέρες μας, και στο πλαίσιο τού ξεθεμελιώματος των εργασιακών σχέσεων, πού προωθείται στην χώρα μας από την τρόικα και τους εγχώριους υπηρέτες της, δεν μάς εκπλήσσει καθόλου πού κάποιοι προσπαθούν να την τηρήσουν πιστά.

Λυπούμαστε όμως ,πού οι υπογράφοντες συνάδελφοι δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι τα επόμενα "θύματα" θα είναι οι ίδιοι, για να αντικατασταθούν από εργαζόμενους πού θα παίρνουν μισθούς Βουλγαρίας όπως ήδη γίνεται στις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου (ειδικά αυτές που δεν διαθέτουν σωματείο).

Αυτός θεωρούμε ότι είναι και ό απώτερος στόχος τής επιχείρησης...να καταφέρει μέσω των απολύσεων να φτάσει τους μισθούς σε επίπεδα πολύ κατώτερα από τα σημερινά…

Επίσης, οφείλουμε νά ενημερώσουμε τούς συνάδελφούς μας,ότι στή μόνη περίπτωση πού δέν υπερασπιστήκαμε συναδέλφους πού βρέθηκαν στήν δυσάρεστη θέση νά χάσουν τήν δουλειά τούς,είναι εκείνη η περίπτωση πού οί ίδιοι οί συνάδελφοί μας θέλησαν νά πάρουν τίς αποζημιώσεις τούς καί νά αποχωρήσουν από τήν επιχείρηση, εξουσιοδοτώντας μας, νά μήν προβούμε σέ άλλη ενέργεια, νομικού ή άλλου χαρακτήρα, πράγμα πού δυστυχώς συνέβη καί μέ «συνδικαλιστές».

Όσο γιά τήν «κατηγορία»,περί «ευαισθητοποίησης» καί «προστασίας» τής θέσης τών συνδικαλιστών μας ,η απάντηση είναι απλή.Τό σωματείο μας,δέν επιθυμεί μέ κανέναν τρόπο τήν απόλυση κανενός εργαζομένου,»συνδικαλισμένου ή μή.Όπλο μας γιά αυτό,οί αγώνες μας,καί σέ δεύτερο φόντο οί νόμοι τού κράτους

Το ανυπόστατο των δηλώσεων όσων υπογραφούν την συγκεκριμένη ανακοίνωση θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο μηνύσεως για συκοφαντική δυσφήμιση αν είναι να παρθούν όλα όσα υπογραφούν οι συνάδελφοι τοις μετρητοίς. Κατανοούμε όμως τόσο ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι νομικό, όσο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκαν οι υπόγραφες και δεν δίνουμε συνέχεια.

Το σωματείο μας θα είναι κοντά με οποιονδήποτε τρόπο τού ζητηθεί, σε οποιονδήποτε εργαζόμενο πληγεί από τον στόχο τής επιχείρησης ο οποίος θεωρούμε ότι δεν είναι άλλος από το να αντικαταστήσει τούς υπάρχοντες εργαζόμενους, από άλλους οι οποίοι θα αμείβονται με μισθούς πείνας..."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις