Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μέρες του 2007 θύμισαν οι πυρκαγιές στην Ηλεία - Σε πύρινο κλοιό αρκετές περιοχές

Μέρες του 2007 θύμισαν οι πυρκαγιές στην...

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής διασπάστηκαν για να αντιμετωπίσουν τα μέτωπα

Τις μαύρες μέρες του 2007 θύμισαν στον τόπο οι φλόγες που ξεπηδούσαν σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές από το πρωί της Τρίτης και εντάθηκαν μέχρι το βράδυ. Οι δυνάμεις
της Πυροσβεστικής διασπάστηκαν για να αντιμετωπίσουν πυρκαγιές αρκετά μεγάλες σε Σπαρτουλιά Λασιώνα, Γεράκι Αμαλιάδας, Μέλισσα και Αρετή Λεχαινών.

Σε κάποια στιγμή η κατάσταση άρχισε να γίνεται αποπνικτική στην πόλη της Αμαλιάδας όπου άρχισε να «βρέχει» στάχτες, ενώ ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει. Τελικά αργά το απόγευμα βρέθηκαν σε ύφεση τα περισσότερα μέτωπα πυρκαγιών στη βόρεια Ηλεία.

Ποιο δύσκολο έργο είχαν οι πυροσβέστες στο Χάνι Σπαρτουλιά στη φωτιά που εκτεινόταν έως την Αγ. Κυριακή. Εκεί το έργο συντόνισε ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Νικολακόπουλος, που επί τρεις ημέρες αντιμώπιζε εκεί την κατάσταση. Εμπρησμοί από την Κυριακή έως την Τρίτη κυρίως βραδινές ώρες, ενώ το μέτωπο που μαινόταν χθες αφορούσε σε αναζωπύρωση από το βράδυ της Δευτέρας.

Να σημειωθεί πως στην πυρκαγιά δεν είχαν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα και έτσι η αντιμετώπιση έγινε κυρίως από αέρος και με πεζοπόρα τμήματα. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν καεί περί τα 200 στρέμματα δασικής έκτασης με χαμηλή βλάστηση.

Στο Γεράκι η πυρκαγιά τέθηκε αργά το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο, αφού έκαψε πρώτα 200 στρέμματα δασικής έκτασης. Μικρή πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή του Χαβαρίου σε καλάμια, αλλά κατασβήστηκε άμεσα. Επικεφαλής ήταν εκεί ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας κ. Στασινόπουλος.

Στη Μέλισσα Λεχαινών το μέτωπο που ήταν μεγάλο με πολλαπλές εστίες πυρκαγιάς, παρουσίασε ύφεση με τη συνδρομή από αέρος και των αεροσκαφών Canadair και PZL, αλλά και των επίγειων δυνάμεων

Μικρή δύναμη παρέμενε στην περιοχή του Κοτυχίου, μεταξύ Αρετής και Μπρινιά, όπου η φωτιά έκαιγε μεγάλη έκταση με καλάμια και βάλτους.

Νωρίτερα μια φωτιά σε παραποτάμια έκταση στα Καλυβάκια, έκαψε μόλις 2 στρέμματα με καλάμια, ενώ νωρίς το απόγευμα υπήρξε άλλη μια σε καλάμια στο Χάβαρι.

Συνολικά περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με περίπου 35 οχήματα συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών που καίνε στη βόρεια Ηλεία, ενώ ενισχύσεις ήρθαν από τη Ναύπακτο, την Ακράτα, την Χαλανδρίτσα και την Κυπαρισσία καθώς και δυνάμεις της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν οι δήμοι με υδροφόρες, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου και απλοί πολίτες με τρακτέρ ή άλλα μέσα.

Να σημειώσουμε ακόμα πως ο Γενικός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας κ. Δεσινιώτης ήρθε με την έναρξη των πολλαπλών πυρκαγιών στο νομό, ενώ στα μέτωπα βρέθηκε και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Αλεξόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις