Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Τον Σεπτέμβριο η πρώτη επένδυση με... fast track στη Δυτική Ελλάδα

Τον  Σεπτέμβριο η πρώτη επένδυση με... f...

Από την Spes-Solaris-Solar του επιχειρηματία Παναγάκου

Στα χαρτιά παραμένουν τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια που έχουν υπαχθεί στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης (fast track), καθώς η αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία, αλλά και η απουσία πηγών χρηματοδότησης οδηγεί τους ενδιαφερόμενους στο να τηρούν στάση αναμονής. Σύμφωνα, πάντως, με καλά πληροφορημένες πηγές, εντός του Σεπτεμβρίου ένα από τα επενδυτικά σχέδια που έχει ενταχθεί στο fast track αναμένεται να περάσει στο στάδιο της κατασκευής. Πρόκειται για την επένδυση της εταιρείας Spes Solaris-Solar Concept Α.Ε., συμφερόντων Δημήτρη Παναγάκου. Το σχέδιο, όπως πληροφορείται το thebest.gr, προβλέπει την κατασκευή 12 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 166,142 MW και προϋπολογισμού 332,284 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλία, τη Στερεά και τη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Invest iGreece η υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να διασφαλίσει τις υφιστάμενες 360 θέσεις εργασίας στις παραγωγικές μονάδες του ομίλου που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ Πατρών και στη Θήβα, στην παραγωγή φωτοβολταϊκών στοιχείων, ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 126 νέες θέσεις εργασίας για τη λειτουργία και τη συντήρηση των φωτοβολταϊκών πάρκων.

Το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι θα έχει όφελος 137 εκατ. ευρώ από τα φορολογικά έσοδα της επένδυσης στην εικοσαετία, ενώ με την υλοποίηση του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου αποτρέπεται η έκλυση 253.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ετησίως, αναφέρει σε δημοσιεύμα της η "Καθημερινή".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά