Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σημαντικά έργα της περιοχής επί τάπητος στη συνάντηση των Πολιτικών Μηχανικών με τον Περιφερειάρχη

Σημαντικά έργα της περιοχής επί τάπητος ...

Συζητήθηκαν και προβλήματα του κλάδου

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ενημέρωσης που έχει αναλάβει το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου, επισκεφτήκαμε την Παρασκευή 02/08 τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ώστε να εκθέσουμε, αφ’ ενός μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων και αφ’ ετέρου να ενημερωθούμε για την εξέλιξη του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθώς και του ΕΣΠΑ τομείς που μπορούν να δράσουν καταλυτικά στην ανάπτυξη του Νομού Αχαΐας. Αναλυτικότερα, τα κεντρικά σημεία της συζήτησης ήταν:

1. Η επιτακτική ανάγκη εκταμίευσης ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ από το Τ.Α.Σ. Ν. Αχαΐας, για την κάλυψη των εγκεκριμένων υποχρεώσεων προς τους σεισμόπληκτους, καθώς και η συμπλήρωση του κωδικού του έργου έως του ποσού των 180 εκατομμυρίων ευρώ όπως αναφέρεται στις σχετικές Κ.Υ.Α.. Από τη δική του πλευρά ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε την βούλησή του να θέσει επιτακτικά το θέμα της χρηματοδότησης στη συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κωστή Χατζηδάκη.

2. Ενημέρωση για τις δράσεις που δύναται να αναλάβει η Περιφέρεια αναφορικά με την στήριξη του Τεχνικού κόσμου, τόσο των μικρομεσαίων γραφείων, όσο και για τους νέους συναδέλφους που παρά την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ανενεργοί και εκτός αγοράς εργασίας. Συμφωνήθηκε συνεργασία του συλλόγου μας με την Π.Δ.Ε. με κατεύθυνση την καταβολή κάθε προσπάθειας χρηματοδότησης, μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων αρμοδίων φορέων (Ν.Ε.Α. κλπ), για την υλοποίηση προγραμμάτων στα οποία θα μπορούν να συμμετέχουν και νέοι συνάδελφοι.

3. Μείζονος σημασίας ζήτημα στο οποίο έγινε και εκτενής αναφορά από τον Σύλλογο ήταν οι εξελίξεις σε έργα ζωτικής σημασίας που έχουν «παγώσει», δηλαδή της Ολυμπίας και της Ιόνιας οδού.

4. Ο Σύλλογος ενημερώθηκε για τα έργα πνοής του νομού, όπως είναι η δημοπράτηση για το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», το λιμάνι του Αιγίου που προχωρεί ικανοποιητικά, η ένταξη στο ΕΣΠΑ της διάνοιξης της οδού Κανακάρη, η 3η φάση των έργων στο νέο λιμάνι της Πάτρας, οι παραγλαύκειες οδοί, ενώ επίσης ενημερώθηκε ότι η Περιφέρεια θα είναι έτοιμη τον προσεχή Οκτώβριο για νέα δημοπράτηση της μικρής περιμετρικής.

Ο Σύλλογος εξέφρασε τη διάθεση του να εμπλακεί ενεργά όπου κριθεί απαραίτητο, καθώς και τη βούλησή του να παρακολουθεί την εξέλιξη όλων των παραπάνω ζητημάτων παρεμβαίνοντας όπου και όταν κριθεί απαραίτητο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις