Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ζάκυνθος: "Εκτός χωροθέτησης ο «Σκοπός» και ο «Λίβας» για το ΧΥΤΥ

Ζάκυνθος: "Εκτός χωροθέτησης ο «Σκο...

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου με τη νέα Γενική Γραμματέα ΥΠΕΚΑ

Κοινή συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Δ. Μυλωνά και του Βουλευτή Ζακύνθου, Σταύρου Κοντονή, με τη νέα Γ.Γ. ΥΠΕΚΑ, κ. Ευαγγελίδου, πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, με θέμα την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και το εργοστάσιο Μηχανικής Επεξεργασίας τους, το οποίο πρέπει ο Δήμος να προωθήσει άμεσα στο οικόπεδο της ιδιοκτησίας του, κοντά στο Αεροδρόμιο, όπου σήμερα λειτουργεί η ανακύκλωση.

Μελέτη χωροθέτησης για το ΧΥΤΥ από το ΥΠΕΚΑ ζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης

Επιπλέον ετέθη το θέμα της χωροθέτησης, για το οποίο υπεύθυνοι είναι ο Δήμος και ο φορέας καθαριότητας. Ο Αντιπεριφερειάρχης  πρότεινε στην κ. Ευαγγελίδου την ανάθεση της μελέτης χωροθέτησης εκ μέρους του Υπουργείου σε κάποιο Πανεπιστήμιο ή Πολυτεχνείο, συμπεριλαμβανομένου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων – Τμήμα Περιβάλλοντος, θεωρώντας ότι τα ιδρύματα αυτά διαθέτουν το ανάλογο κύρος και η όποια πρότασή τους θα γίνει αποδεκτή από την Ζακυνθινή κοινωνία.

Επίσης, σε κοινή τοποθέτηση όλων των φορέων, αποκλείστηκε για τη διερευνητική μελέτη χωροθέτησης ο «Σκοπός» όσο και η θέση στο «Λίβα». Σημειώνεται δε, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον τέως Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου,  Τάσο Αποστολόπουλο, ο τελευταίος του διεμήνυσε την αρνητική του άποψη για τη θέση «Λίβα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις