Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πάνω από 300 συλλήψεις μεταναστών -Σχέδιο της Αστυνομίας για... εισβολή των ΜΑΤ στους καταυλισμούς των Ρομά σε Ρίο και Ρηγανόκαμπο

Πάτρα: Πάνω από 300 συλλήψεις μεταναστών...

Σκληραίνει την στάση της ΕΛ.ΑΣ.

Πάνω από 300 μετανάστες που έχουν συλληφθεί στην Πάτρα χωρίς να έχουν άδεια παραμονής έχουν μεταφερθεί στην Αθήνα με ναυλωμένα λεωφορεία με σκοπό την παραμονή τους στα εκεί Κέντρα Κράτησης και στην συνέχεια την απέλαση στις χώρες τους, σημειώνει σε σημερινό της ρεπορτάζ η εφημερίδα "Πελοπόννησος" (συντάκτης Γιώργος Ηλιόπουλος). Εδώ και δυο εβδομάδες γίνονται καθημερινά συλλήψεις αλλοδαπών που δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα ενώ έντονη είναι πλέον η παρουσία της Αστυνομίας στους χώρους γύρω από το νέο λιμάνι και την Ακτή Δυμαίων, όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το thebest.gr.

Με δηλώσεις του στην "Πελοπόννησο" ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος παραδέχεται ότι το σχέδιο εφαρμόζεται ήδη εδώ και αρκετό καιρό. Ταυτόχρονα η τοπική Αστυνομία εντείνει τους ελέγχους της και προς άλλες κατευθύνσεις, όπως στην περιοχή του Ρίου όπου είναι γνωστό πλέον το πρόβλημα της παραβατικότητας των Ρομά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα αστυνομικές επιχειρήσεις και με την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, τόσο στο Ρίο όσο και σε άλλες περιοχές όπου διαμένουν προσωρινά σκηνίτες Ρομά, όπως ο Ρηγανόκαμπος και η Δυτική Αχαία. Επ' αυτού μάλιστα εκπονείται ειδικό σχέδιο.

Στο μεταξύ, όπως έγραψε χθες το thebest.gr επανέρχεται στο προσκήνιο η δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Διαμονής μεταναστών στην Δυτική Ελλάδα, κάτι που άλλωστε είναι στις προτεραιότητες του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις