Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Ηλείοι αποφεύγουν την Πατρών-Πύργου και να πηγαίνουν στην Αθήνα μέσω Τριπόλεως

Οι Ηλείοι αποφεύγουν την Πατρών-Πύργου κ...

Κυρίως λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου

Στην Αθήνα μέσω Τριπόλεως προτιμούν να πηγαίνουν οι περισσότεροι Ηλείοι, εγκαταλείποντας τον δρόμο μέσω Πατρών. Ειδικά όσοι κατοικούν από τα σύνορα με την Μεσσηνία, το Γιανιτοχώρι, την Ζαχάρω, την Κρέστενα, το Επιτάλιο και τον Πύργο προτιμούν σε συντριπτικό ποσοστό, που εκτιμάται στο 65%, τον δρόμο μέσω Τριπόλεως για να πηγαίνουν οδικώς στην Αθήνα.

Βασικές αιτίες της επιλογής αυτής είναι:

* Η μη κατασκευή της Ολυμπίας οδού Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος

* Η μεγάλη επικινδυνότητα του δρόμου Πύργος - Πάτρα

* Η πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο τμήμα Πάτρα - Κόρινθος λόγω των αποκλεισμού μεγάλου τμήματος του οδοστρώματος λόγω των έργων, που τελικά δεν εκτελούνται.

*  Η μέγιστη κοροιδία να υποχρεώνονται να πληρώσουν διόδια στο τμήμα Πάτρα - Κόρινθος, σε ένα δρόμο επικίνδυνο και πολύ αργό.

* Η άριστη ποιότητα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια - Τρίπολη - Κόρινθος, που ο ταξιδιώτης πηγαίνει με ασφάλεια και με ταχύτητα στην Κόρινθο.

* Η ελάχιστα μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση του ταξιδιού μέσω Τριπόλεως αντισταθμίζεται με την ασφαλή και γρήγορη μετάβαση.

Αν μάλιστα παραληφθεί και το τμήμα Τσακώνα - Παραδείσια, που αναμένεται σύντομα, τότε ακόμα περισσότεροι Ηλείοι θα πηγαίνουν στην Αθήνα μέσω Τριπόλεως.

Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι το ΚΤΕΛ Ηλείας ήδη εκτελεί δρομολόγια προς Αθήνα μέσω Τριπόλεως.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα πρέπει να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του θέματος και να προβεί σε εκείνες τις ενέργειες ώστε να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ τα έργα της Ολυμπίας οδού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις