Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμος: Αμετάκλητη η πεζοδρόμηση του θαλασσίου μετώπου από Γούναρη έως Αγίου Νικολάου- Ευθύνεται ο ΟΛΠΑ που ήταν απροετοίμαστος

Δήμος: Αμετάκλητη η πεζοδρόμηση του θαλα...

Τι συζητήθηκε στην διαπαραταξιακή παρουσία Μαρλαφέκα και Κεπενού- Νέα σύσκεψη τη Δυετέρα

Περισσότερο από 2,5 ώρες διήρκεσε, σήμερα (Τρίτη) το μεσημέρι, η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, παρουσία εκπροσώπων του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΣΕΒ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Γιάννης Δημαράς, από την πλευρά των εκπροσώπων  παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου οι κ.κ.  Αλέξης Σκαρμέας, Κώστας Χριστόπουλος, Χρήστος Πατούχας, Δημήτρης Αϊβαλής, και Ανδρέας Τζουραμάνης, ο κ. Νίκος Τζανάκος  ως εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών καθώς και οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ.κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας και Γιώργος  Κεπενός και μέλη των Διοικήσεων του Επιμελητηρίου και του ΣΕΒ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, τόσο ο Δήμαρχος όσο και οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων επανέλαβαν ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για πεζοδρόμηση του τμήματος του λιμανιού που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο, από Γούναρη έως Αγίου Νικολάου, ελήφθη μετά από ώριμη σκέψη και επεξεργασία και είναι αμετάκλητη.

 

Aπό τους εκπροσώπους του Δήμου διαπιστώθηκε ότι μήνες μετά την υπογραφή- τον Οκτώβριο του 2010- της σύμβασης για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο Πατρέων, ουδεμία κίνηση έγινε από την πλευρά του ΟΛΠΑ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους αμιγώς εμπορικού τμήματος του λιμανιού, στο οποίο δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι γίνονται αποδέκτες των προβλημάτων που ανακύπτουν από αυτή την ολιγωρία, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει αποδεκτό από την πλευρά του ΟΛΠΑ ότι το παραχωρηθέν τμήμα δεν χρειάζεται για τη διαχείριση του λιμανιού.

 

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και του Επιμελητηρίου τόνισαν ότι  η πεζοδρόμηση θα προκαλέσει μεγάλο οικονομικό βάρος και κατά συνέπεια πλήγμα στις επιχειρήσεις, σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία, ενώ οι εκπρόσωποι του Δήμου σημείωσαν ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τον ΟΛΠΑ και ότι η πεζοδρόμηση του παραχωρηθέντος τμήματος του λιμανιού και η δυνατότητα του περιπάτου σε αυτό,  είναι το ελάχιστο που μπορεί να δώσει ο Δήμος στους δημότες του, μετά από τόσα χρόνια αναμονής και διεκδίκησης του θαλάσσιου μετώπου.

 

Αποφασίστηκε να γίνει άλλη μια σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα με την παρουσία και των εκπροσώπων του ΟΛΠΑ, του Λιμεναρχείου και του Τελωνείου με θέμα την άμεση αντιμετώπιση από την πλευρά του ΟΛΠΑ των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τη δραστηριοποίηση επιχειρηματιών στην παραχωρηθείσα προς τον Δήμο έκταση, ενώ συμφωνήθηκε  ότι αυτή η λύση θα πρέπει να υπάρξει άμεσα, σε διάστημα 15 ημερών το αργότερο.

 

Τέλος, με δεδομένη πάντα την πεζοδρόμηση του τμήματος από Γούναρη έως Αγίου Νικολάου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και διερευνήθηκαν πιθανές  λύσεις που μπορούσαν να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανακύπτουν για τις τοπικές επιχειρήσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους που προκύπτει γι’ αυτές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις