Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την οδύνη του για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα εξέφρασε ο Γερμανός Πρέσβης

Την οδύνη του για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτ...

Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, συναντήθηκε και συζήτησε σήμερα, Τρίτη, 3 Ιουλίου, στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Βόλφανγκ Ντόλντ, ο οποίος επισκέφθηκε τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων. Τον κ. Πρέσβη συνόδευε ο νέος επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Πάτρα, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά, Δικηγόρος Πατρών, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Μετά τη συνάντηση και τη συζήτηση στο Δημαρχείο Καλαβρύτων, ο πρέσβης της Γερμανίας συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Καλαβρύτων και τον επίτιμο πρόξενο στην Πάτρα, απότισε φόρο τιμής και σεβασμού στους νεκρούς των Καλαβρύτων, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13-12-1943, επισκεπτόμενος το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια τον Τόπο της Θυσίας των Καλαβρυτινών ηρώων.

Στη συζήτηση που είχαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων με τον πρέσβη της Γερμανίας, ο κ. Ντόλντ εξέφρασε την οδύνη του και το συγκλονισμό του για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα καθώς και τη συμμετοχή του στο δράμα και στον πόνο των θυμάτων των Καλαβρύτων και ακολούθως, εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω προώθησης και ανάπτυξης της συνεργασίας και της φιλίας μεταξύ του Δήμου Καλαβρύτων και της Γερμανίας και φορέων Της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις