Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Μ. Σταματιάδου: "Γιατί ο κ. Δήμαρχος πρέπει να είναι υπερήφανος !"

Μ. Σταματιάδου: "Γιατί ο κ. Δήμαρχο...

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο για τη Δραματική Σχολή

 

"Η κάθε ασθένεια έχει το φάρμακο της.

Η οικονομική κρίση _ πράγμα διαπιστωμένο ανά τους αιώνες _ έχει φάρμακο τον πολιτισμό.

Η μουσική η ζωγραφική η γλυπτική η ποίηση και δη το θέατρο αποτέλεσαν και αποτελούν διέξοδο της καταπίεσης και της ανέχειας .

Μεγάλα αριστουργήματα δημιουργήθηκαν σε περιόδους κρίσεων είτε πολεμικών είτε οικονομικών .

Αριστουργήματα που όλοι θαυμάζουμε !

Είμαστε τυχεροί γιατί στην Πάτρα έχουμε ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Ελλάδας κατά κοινή ομολογία και έτσι πρέπει να το κρατήσουμε να το διαφυλάξουμε και μην το κακοποιούμε.

Το θέατρο έχει υποχρέωση να παραμείνει ένας Πολιτιστικός Φορέας ανάπτυξης μεγάλου κυβισμού , τόσο βάση της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού , όσο και σαν ιδεολογία.

Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μια υποδομή που να οδηγήσει την Πάτρα να είναι η Μητρόπολις της Νοτιοδυτικής Ελλάδας και να παίξει σοβαρό Πολιτιστικό ρόλο στην ευρύτερη Περιφέρεια.

Η δημιουργία Δραματικής σχολής στο χώρο του Παλαιού Αρσακείου όπου διαμορφώθηκε ένας χώρος και πήραμε άδεια από το ΥΠ.ΠΟ.Τ. καθώς και η δημιουργία δεύτερης μεγάλης σκηνής στην αίθουσα Ντα Βίντσι στο χώρο του Λαδόπουλου που παραχωρήθηκε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με Σύμβαση Χρησιδανείου αορίστου χρόνου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με εγκεκριμένη άδεια λειτουργίας και χρηματοδότηση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ ήταν κινήσεις σημαντικότατες.

Το παλαιό Αρσάκειο με την δικαιολογία ότι θα γίνει δημαρχείο νέκρωσε.

Τα τζάμια έσπασαν και τα περιστέρια βρήκαν καταφύγιο στις  αίθουσες που παλιά έσφυζαν από παιδιά .

Αντί παιδιών περιστέρια.

Τα παιδιά της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που διψούν για μάθηση , πολιτισμό και θέατρο , ξενιτεύονται στην Αθήνα.

Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τις οικογένειες και χρήματα που φεύγουν από τον δήμο  μας που τόσο τα έχει ανάγκη.

Όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκε ότι θα ανοίξει η σχολή έγιναν 300 αιτήσεις φανταστείτε τι θα γινόταν στην συνέχεια.

Κρίμα ! Κρίμα , διώχνουμε τα παιδιά μας και αποξενώνουμε το θεατρικό τμήμα του Παν/μιου Πατρών με το οποίο κάλλιστα θα είχαμε συνεργασία.

Τελικά όλοι κρινόμαστε από τους πολίτες για  το έργο μας και όχι γι’ αυτά που λέμε.

Και το θέατρο της Πάτρας ,  παράγει σημαντικό έργο κατά γενική ομολογία .

Η τέχνη και ιδιαίτερα το θέατρο,  είναι τόσο αναγκαία για τον άνθρωπο , όσο και ο αέρας που αναπνέει .

Γι’ αυτό και δεν μπορεί να γίνει ενέχυρο καμιάς πολιτικής εξουσίας.

Είναι ακατάλυτο.

Το Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προσφέρουν την δυνατότητα στους λάτρεις της Όπερας του λυρικού θεάτρου να απολαύσουν παραστάσεις της Μετροπολιταν Όπερας της Νέας Υόρκης , αλλά αυτό ισχύει και για 7 άλλες μικρότερες πόλεις που φαίνεται ότι έχουν υψηλότερο πνευματικό και καλλιτεχνικό επίπεδο από τους Πατρινούς , μιας και εδώ στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου αυτό δεν γίνεται.

Το καλύτερο αντικαταθλιπτικό είναι το θέατρο. Δείτε λοιπόν θέατρο και αποφύγετε τα χάπια.

Εξαρτάται βέβαια τι θέατρο θέλουμε !

Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι καλό και δίνει την δυνατότητα σε ανθρώπους με ταλέντο να εκφραστούν και στην Πάτρα έχουμε πολύ καλούς ερασιτεχνικούς θιάσους και πρέπει να τους βοηθήσουμε.

Άλλο όμως είναι το θέατρο το επαγγελματικό όπου ηθοποιοί που ανάλωσαν χρόνια μελέτης και σπουδών δίνουν τον εαυτό τους για την ενσάρκωση ρόλων που τέρπουν εμάς τους θεατές .

Ένα τέτοιο σωστό θέατρο θέλουμε και γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε γιατί ο αγώνας είναι αυτός που μετρά.

Και τιμή σε εκείνους που σε δύσκολους καιρούς οργανώνουν και φέρνουν σε πέρας θέματα πολιτισμού που ανεβάζουν το επίπεδο της πόλης και της περιοχής που ζουν και λένε ότι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν και τους κατοίκους της.

Κ. Δήμαρχε σας δίνατε η ευκαιρία να αποδείξετε ότι είστε ένας άνθρωπος ευαίσθητος με έντονη πολιτιστική συνείδηση και πρέπει να είσθε υπερήφανος που στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ  βρίσκετε από την περασμένη εβδομάδα ως καλλιτεχνικός διευθυντής ο Θοδωρής Αμπαζής που η πορεία του στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας είναι αξιοσημείωτη αφού σε μια πόλη χωρίς θεατρική ιδιαίτερη παιδεία,  έκανε το θαύμα της δημιουργίας μιας νέας ζωντανής πολιτιστικά πόλης, που πέρα από θέατρο, ζωντάνεψε και πολιτιστικά κάθε γωνιά και κάθε δρόμο της , χρησιμοποιώντας όλο το δυναμικό της.

Η Πάτρα μας έχει ιστορία στο θέατρο, έχει βαριά πολιτιστική κληρονομιά και είστε πραγματικά τυχερός που επί των ημερών σας , αν θέλετε και πιστεύω ότι θέλετε , θα δημιουργήσετε την πολυπόθητη για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ που θα μας χαρίσει αίγλη και θα καταστήσει την Πάτρα μας Μητρόπολη Πολιτισμού.

Χρήματα ιδιαίτερα δεν χρειάζονται , αν πούμε ότι σκοντάφτουμε στον σκόπελο  αυτό , το Αρσάκειο θα ζωντανέψει πάλι, η πόλη μας θα γεμίσει με ανθρώπους  που πιστεύουν ότι ο πολιτισμός δίνει λύση σε πολλά προβλήματα και παλεύουν γι’ αυτό.

Το πολιτιστικό γίγνεσθαι της Πάτρας θα αλλάξει και όλοι το θέλουμε !

Το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ και η πρόεδρος του η κ. Πατρώνη – που έχει δείξει τόση ευαισθησία – είμαστε δίπλα σας  και θα αγωνιστούμε να γίνει πράγματι η Πάτρα μας Μητρόπολη Πολιτισμού.

Να είσθε υπερήφανος που η τύχη σας έταξε  να είσθε εσείς αυτός ο δήμαρχος που θα υλοποιήσει το όνειρο τόσων ετών , τόσων συμπολιτών μας ."

 

 

ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

ΙΑΤΡΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις