Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πλ. Μαρλαφέκας: "Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη... βόλτα στο λιμάνι αλλά και τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί"

Πλ. Μαρλαφέκας: "Δεν πρέπει να σκεφ...

Η άποψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου για την πεζοδρόμηση τμήματος του παλιού λιμανιού

«Δεν είμαστε αντίθετοι με την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο. Απλά δεν μπορεί αυτό να κάνει από την άλλη πλευρά κακό στις επιχειρήσεις. Πρέπει να βρούμε ενδιάμεσο τρόπο επίλυσης των προβλημάτων γιατί στο λιμάνι αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται αχαϊκές επιχειρήσεις και δουλεύει κόσμος από την Πάτρα. Δεν μπορούμε να διώχνουμε τις επιχειρήσεις, να κάνουμε κακό στην επιχειρηματική κοινότητα που βάλλεται και από την κρίση. Δεν θα πρέπει να παίρνονται εν θερμω αποφάσεις. Πρέπει να υπάρχει συνεννόηση ανάμεσα στους φορείς αυτής της πόλης».

Αυτό επεσήμανε μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας Πλάτωνας Μαρλαφέκας αναφερόμενος στην πρόθεση του Δήμου να πεζοδρομηθεί το τμήμα του παλιού λιμανιού Από Αγίου Νικολάου έως Γούναρη και να απαγορευτεί η διέλευση των φορτηγών από αυτό το τμήμα..

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εκφράζοντας την αντίθεσή του στην πλήρη πεζοδρόμηση – θέση που θα εκφράσει και στη μεσημεριανή σύσκεψη στο Δήμο για το θέμα -  τόνισε ότι «για να πάμε στην πλήρη πεζοδρόμηση αυτού του τμήματος θα πρέπει να έχουμε βρει λύσεις για το πώς θα δουλεύουν από την επόμενη ημέρα οι επιχειρήσεις. Δεν έχουμε περιθώρια να χαθεί έστω και μια θέση εργασίας από μια πεζοδρόμηση. Αυτό θα πρέπει να το αναλογιστούν.

Πρέπει να συνεννοηθούμε. Δεν υπάρχει κανείς εχθρός του Δήμου τουλάχιστον όχι από το Επιμελητήριο. Πρέπει να υπάρξει κατανόηση και σύνεση στις αποφάσεις.

Αν από αύριο το πρωί διακοπεί η κυκλοφορία υπάρχουν δυο πράγματα. Οι νταλίκες θα μπουν στον ιστό της πόλης που είναι θέμα δήμου να το διαχειριστεί. Επίσης αν μεγαλώσει το κόστος θα φεύγουν οι επιχειρήσεις και θα πηγαίνουν σε άλλο λιμάνι. Δεν υπάρχουν αντίμετρα.

Εμείς θέλουμε να προλάβουμε το κακό αποτέλεσμα που θα έχει μια τέτοια απόφαση. Έχουν κοστολογήσει τι επηρεάζει αυτή τους την απόφαση. Υπάρχουν και επιχειρήσεις σε αυτή την πόλη και πατρινοί που δουλεύουν. Δεν είναι μόνο η βόλτα στο θαλάσσιο μέτωπο» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις