Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τζουραμάνης: Για το μέτωπο ( το θαλάσσιο) να αρχίσουν να ράβουν οι γιαγιάδες μας κάλτσες;

Α. Τζουραμάνης: Για το μέτωπο ( το θαλάσ...

Παρέμβαση του επικεφαλής της "Πρωτοβουλίας Πάτρας"

Εύκολα κανείς μπορεί να κατανοήσει το περιπαικτικό του τίτλου αυτής της παρέμβασης μου. Δεν νομίζω όμως ότι δεν αντιπροσωπεύει την ουσία, σε αυτό που όλοι μας διαπιστώνουμε τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας , περί του θαλασσίου μετώπου. Ιαχές πολέμου εμμέσως πλην σαφώς,  ακούγονται από τις εμπλεκόμενες πλευρές δημοτικές παρατάξεις, εμπορικό επιμελητήριο, ΣΕΒ κ.τ.λ.  Πραγματικά αναρωτιέμαι μετά από τόσα δεινά που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια, μετά από την πρωτοφανή κρίση σε όλα τα επίπεδα που διέπει ολόκληρη την κοινωνία μας,  δεν μπορούμε επιτέλους να αλλάξουμε “τρόπο του νοείν”; Δυστυχώς,  από ότι φαίνεται δεν μπορούμε να αλλάξουμε ούτε νοοτροπία, ούτε και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Αντιθέτως ο καθένας τραβά τα άκρα για να επιτύχει το δικό του προσωπικό όφελος, όποιο κι αν είναι αυτό.

Εξηγώ αμέσως με πολύ απλό τρόπο τι εννοώ: Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα σημαντικότατο θέμα για τη πόλη μας το οποίο έπειτα από προσπάθειες πολλών και επί σειρά ετών φαίνεται να έχει πάρει ένα δρόμο προς την τελική του επίλυση. Κι αντί τώρα στην κρίσιμη τελική φάση να έχουμε σύμπνοια και ομόνοια ώστε να τελεσφορήσει το θέμα μια ώρα νωρίτερα ακούμε και διαβάζουμε δηλώσεις του τύπου, πρέπει να πεζοδρομηθεί ο χώρος εκεί στο λιμάνι από την Αγίου Νικολάου ως την Παπαφλέσσα μόνο και μόνο για να κάνει ο Πατρινός τον περίπατό του απ’ τη μια (ανοησία εις την ν-οστή),  και απ΄ την άλλη αν δεν επιτραπεί στα φορτηγά που εξυπηρετούν τις ανάγκες κάποιων εταιρειών να διέρχονται μέσα από το λιμάνι, τότε θα δρομολογηθούν εξελίξεις, που θα βλάπτουν την πόλη και θα πληγεί ακόμα περισσότερο η ανεργία λόγω συρρίκνωση τις επιχειρηματικής δραστηριότητάς ( εκβιασμός εις την ν-οστη).

Τραγική κατάσταση! Αντ’ αυτού λοιπόν του τρόπου συζήτησης, εμείς ως “Πρωτοβουλία Πάτρας” επιλέγουμε έναν άλλο τρόπο. Αποστείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα έγγραφο προς τον κ. Δήμαρχο, ζητώντας του στην επόμενη συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το θέμα του θαλασσίου μετώπου, να κληθεί και το Εμπορικό Επιμελητήριο ώστε να μας ενημερώσει επίσημα για τις θέσεις του και τις προθέσεις του. Θελήσαμε με αυτό τον τρόπο να καταδείξουμε ότι είμαστε αρχικά ανοικτοί στο διάλογο αλλά ταυτόχρονα δεν αποδεχόμαστε πρακτικές τύπου επιστολών της τελευταίας ώρας όταν συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο αφ’ ενός αλλά και περί αναξιόπιστων συνομιλητών, αφ’ ετέρου.

Στην συνάντηση αυτή, νομίζω ότι καθένας που δεν στερείται επιχειρημάτων και προτάσεων θα μπορέσει να εκθέσει ενώπιον όλων τις απόψεις του και αν αυτές λάβουν την σχετική πλειοψηφία αυτό και θα πραγματοποιηθεί. Η “Πρωτοβουλία Πάτρας” και εγώ προσωπικά, κατ’ αυτόν τον τρόπο προσεγγίζουμε  τα θέματα γιατί πιστεύουμε στον διάλογο που φέρει χειροπιαστό αποτέλεσμα και δεν μένει στη  διαχείριση επικοινωνιακού τύπου.  Ήδη, εμείς ως μια προοδευτική παράταξη είχαμε καταθέσει τις θέσεις μας,  που ακουμπούσαν στο χαρακτήρα των άμεσων και πολύ χαμηλού κόστους ενεργειών, για το θαλάσσιο μέτωπο.

Κοντολογίς , ίσως ο “ΣΕΒ-ισμός” και η “ανυποταξία” ορισμένες φορές είναι χρήσιμα, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτευχθεί αίσιο θετικό αποτέλεσμα αν δεν ληφθεί η “πρωτοβουλία” να βρεθεί η μέση οδός με κοινωνιοκεντρική προσέγγιση του κάθε ζητήματος,  προς όφελος όλων των δημοτών!

Με τιμή

Ανδρέας Τζουραμάνης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων

Επικεφαλής “ Πρωτοβουλίας Πάτρας”

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις