Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου και δηλώσεις στον ΑΝΤ1

Συνάντηση του Υφυπουργού Εργασίας με τον...

«Εκκίνηση της εθνικής αντεπίθεσης»

Η παρουσίαση των στοιχείων εφαρμογής της μνημονιακής σύμβασης μέχρι σήμερα, σε ό,τι αφορά κυρίως τις μειώσεις μισθών στον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, μέσω επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, θα απασχολήσουν την πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα, επεσήμανε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και στην δημοσιογράφο, κ. Δώρα Βογιατζάκη, το Σάββατο 30 Ιουνίου.

 

Όπως επιβεβαίωσε ο κ. Νικολόπουλος, η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Ιουλίου και το Υπουργείο, στηριζόμενο στα στοιχεία πενταμήνου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και της Διεύθυνσης Αμοιβής, θα παραθέσει στοιχεία που αναδεικνύουν ότι η μεγάλη υποχώρηση των μισθών δεν προσέφερε τίποτα στην καλυτέρευση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα βάθυνε την ύφεση ακόμα περισσότερο.

«Εκεί θα πέσει και το μεγάλο βάρος και η προσπάθειά μας να καταδείξουμε ότι κάθε περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στην πορεία δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας» σημείωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, προσθέτοντας πως μια δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας θα επαναληφθεί στις 10 Ιουλίου, αυτή την φορά με αντικείμενο την εφαρμογή της κάρτας εργασίας και τα ασφαλιστικά ζητήματα.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως έχει ήδη ετοιμαστεί η ομάδα «κρούσης» που θα υποστηρίξει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην προσπάθεια «εθνικής αντεπίθεσης» απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, η οποία θα αναλάβει την οικονομική ανάλυση και τη νομική τεκμηρίωση των στοιχείων που θα παρουσιαστούν και των προτάσεων που θα γίνουν.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΡΙΤΗ

Εξάλλου, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, θα έχει το μεσημέρι της Τρίτης, 3 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νίκος Νικολόπουλος,

Ο κ. Νικολόπουλος, την Παρασκευή 29 Ιουνίου, συναντήθηκε στο Υπουργείο με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών – Επίσκοπο Διαυλείας κ.Γαβριήλ  και τον Πρωτοσύγκελο π. Μάξιμι, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης που ο ίδιος είχε με τον κ. Ιερώνυμο λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και μετά από νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην συνάντηση μετείχαν  η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κα Άννα Στρατινάκη και ο Προϊστάμενος της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Χρήστος Ντίκος.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Υπουργείο εκφράστηκε το ενδιαφέρον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για συμμετοχή της σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, καθώς επίσης και σε κάθε δράση που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φτώχειας, τη στήριξη των απόρων και ιδιαίτερα των αστέγων πολιτών.

 

Ο κ. Νικολόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους της Ελλαδικής Εκκλησίας για το ενδιαφέρον τους, καθώς και την απόλυτη ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του Αρχιεπισκόπου για όσα, σε πρωτόλεια μορφή είχαν συζητήσει πριν τις εκλογές, επισημαίνοντας πως από την προσεχή εβδομάδα κιόλας, θα ξεκινήσει μια στενή συνεργασία του Υπουργείου και της Αρχιεπισκοπής, με στόχο την εξειδίκευση δράσεων που θα αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών από την φτώχια και την ανεργία.

 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε:

 

«Είναι ακλόνητη και πολλές φορές εκφρασμένη πεποίθησή μου πως Εκκλησία και Πολιτεία, μπορούν μαζί να κάνουν πολλά και να προσφέρουν τεράστιες ανάσες στους πολίτες που πλήττονται από την ανεργία και την φτώχια. Και όσο μεγαλύτερες είναι οι κοινωνικές ανάγκες, τόσο μεγαλύτερη είναι η υποχρέωση όλων μας να προωθήσουμε μέσα από αυτή την αγαστή συνεργασία, δράσεις υπέρ του αναξιοπαθούντα πολίτη. Είμαι βέβαιος πως ανοίγεται μπροστά μας ένα λαμπρό πεδίο δράσης, στο οποίο η Εκκλησία με την ευαισθησία της, αλλά και την οργανωτική της δομή και την “τεχνογνωσία” της σε θέματα κοινωνικής οικονομίας μπορεί να προσφέρει πολλά. Εμείς, ως Υπουργείο, στηριζόμαστε στην Ελληνική Εκκλησία και θα την στηρίξουμε με κάθε τρόπο, ώστε μια νέα ελπίδα να φωτίσει ακόμα και τις πιο σκοτεινές πτυχές της ανθρωπιστικής κρίσης που δημιούργησε η οικονομική κρίση στον τόπο μας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις