Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προστασία δασών

Προστασία δασών

Πρόταση ανάπτυξης εθελοντικής προσφοράς

Επανερχόμαστε στο θέμα της προστασίας των περαστικών δασών (δρόμοι, αντιπυρικές ζώνες κλπ.) Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δασάρχη Πατρών, μας δήλωσε ότι τα κονδύλια είναι πολύ περιορισμένα, (εδώ πάει το λεφτά δεν υπάρχουν). Επίσης, δεν έγιναν οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και ως εκ τούτου γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και κατά προτεραιότητα, να καλυφτούν ανάγκες συντήρησης δασικών δρόμων, αντιπυρικών ζωνών κλπ.

Επίσης, βρίσκονται σε συνεργασία με την υπηρεσία πράσινου του δήμου, ώστε συντονισμένα να προβαίνουν σε αποκαταστάσεις δασικών δρόμων, ξερόχορτα και ότι άλλο κρίνεται αναγκαίο από θέμα προστασίας.

Θα θέλαμε και μια απάντηση από την υπηρεσία πράσινου του δήμου Πατρέων, αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα, ή έστω κάποιο τηλέφωνο που θα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες και να αναφέρουν προβλήματα που διαπιστώνουν.

Εμείς θα είμαστε πάντοτε στη διάθεση του πολίτη αλλά και των αρχών και υπηρεσιών ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα. Στα πλαίσια αυτής της υποστήριξης θα θέλαμε να προτείνουμε την ανάπτυξη εθελοντικής προσφοράς, είτε σε μηχανήματα (grader, φορτωτές κλπ), είτε σαν προσωπική εργασία, υπό την εποπτεία αρμόδιων αρχών.  Αφού δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης εποχικού προσωπικού, ας κάνει ο καθένας τι μπορεί για να σώσουμε ότι πράσινο έχει απομείνει.

Το thebest.gr ευχαρίστως θα συμμετείχε στο συντονισμό μιας τέτοιας προσπάθειας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις