Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Κραυγή αγωνίας από μητέρα 12χρονου ΑμεΑ

Ηλεία: Κραυγή αγωνίας από μητέρα 12χρονου ΑμεΑ

Στην περιοχή του Τραγανού

Ως μάννα εξ ουρανού περίμενε η Τασία Κανελλοπούλου από το Τραγανό μητέρα ενός 12χρονου κοριτσιού που αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης το προνοιακό επίδομα που είχε καθυστερήσει περίπου δύο μήνες να καταβληθεί στους δικαιούχους. Την Τρίτη ελέγχοντας τον τραπεζικό της λογαριασμό συνειδητοποίησε ότι το πενιχρό αυτό επίδομα δεν είχε πιστωθεί, παρόλο που είχε απογραφεί κανονικά και κινητοποιήθηκε προκειμένου να ανακαλύψει τι είχε συμβεί.

Ο προσωπικό γιατρός του κοριτσιού σύμφωνα με όσα δηλώνει η μητέρα του πιστοποιεί το 100% της αναπηρίας του και η οικογένειά της είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Κέντρο Πιστοποιήσης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) προκειμένου να άβουν το επίδομα με το οποίο καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες της 12χρονης, αφού και ο πατέρας της είναι άνεργος. Σε επικοινωνία της κ. Κανελλοπούλου με τους γιατρούς του ΚΕΠΑ την ενημέρωσαν ότι θα πρέπει η κόρη της να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα και τη συμβούλεψαν να επικοινωνήσει εκ νέου μαζί τους στις 20 Ιουλίου για να ελέγξουν αν το κορίτσι είναι στη λίστα των ραντεβού.

Η οικογένεια της 12χρονης που συντηρείται από τη σύνταξη της γιαγιάς έχει περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, αφού από τον Απρίλιο δεν έχουν λάβει το επίδομα και είναι άγνωστο το πότε θα το πάρουν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η κατάσταση αυτή έχει δυσαρεστήσει ιδιαίτερα τη μητέρα του κοριτσιού αφού όπως τονίζει δεν έχει να καλύψει ούτε τα έξοδα για τους ψυχολόγους του παιδιού της. Η κ. Κανελλοπούλου κάνει έκκληση προς τους αρμοδίους του ανάλγητου ελληνικού κράτους να δείξουν το ενδιαφέρον που αρμόζει για την περίπτωση της γιατί όπως αναφέρει "και στις 20 Ιουλίου να εξεταστεί η κόρη μου από την επιτροπή το επίδομα θα μπορέσουμε να το πάρουμε μετά από 2 μήνες με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να της καλύψουμε τις ανάγκες της αφού και ο άνδρας μου είναι άνεργος."

Σύμφωνα με την κ. Κανελλοπούλου υπάρχουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του επιδόματος και δεν το λαμβάνουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση αφού δε μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. "Με δυσαρεστεί ιδιαίτερα αυτή η κατάσταση", τονίζει χαρατηριστικά, "Ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα με την κατάσταση που αντιμετωπίζω στην Ελλάδα του 2012. Είμαι αναγκασμένη να χτυπήσω την πόρτα κάποιου πολιτικού προκειμένου αν ευαισθητοποιηθεί και αυτός να μας βοηθήσει."

Αν το όνομα της 12χρονης δε βγει στη λίστα των ραντεβού της επιτροπής του ΚΕΠΑ για τις 20 Ιουλίου, τα επόμενα ραντεβού θα είναι το Σεπτέμβριο, πιθανολογεί η μητέρα της και το οικονομικό αδιέξοδο για την οικογένεια θα συνεχιστεί. Ίσως για όλους αυτούς τους ανθρώπους που εδώ και 2 μήνες περίμεναν υπομονετικά για να πάρουν το επίδομα θα πρέπει να υπάρξει μια ευαισθησία και μια ειδική μεταχείριση ιδιαίτερα αν το προνοιακό επίδομα αποτελεί και το μοναδικό τους έσοδο, όπως συμβαίνει για τους περισσότερους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις