Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θερινό σχολείο για μαθητές Λυκείου στο Eλληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Θερινό σχολείο για μαθητές Λυκείου στο E...

Από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας και τη Διεύθυνση Β/θμιας Ν. Αχαΐας.

Θερινό σχολείο για μαθητές Λυκείου διοργανώνει για πρώτη χρονιά φέτος το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (E.Α.Π.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας.

 

Το θερινό σχολείο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2012 και θα απασχολήσει μαθητές που έχουν αποφοιτήσει από την Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2011-2012, σε σχολείο του Νομού Αχαΐας, οι οποίοι θα εκπαιδευθούν στις εγκαταστάσεις του ΕΕΥΕΜ στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

Οι μαθητές θα απασχολούνται συνολικά 5 ώρες καθημερινά (8.30 – 13.30) από Δευτέρα – Παρασκευή σε δύο χρονικές περιόδους (2-13/7 και 16-27/7). Σε κάθε τμήμα θα απασχοληθούν συνολικά δέκα (10) μαθητές.

Οι στόχοι του θερινού σχολείου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά ένα ακαδημαϊκό ερευνητικό περιβάλλον και να συμμετάσχουν ενεργά στην χρήση νέων τεχνολογιών. Πιο συγκεκριμένα, με το πέρας του θερινού σχολείου, οι μαθητές:

-                      Θα έχουν γνωρίσει από κοντά πλήθος νέων τεχνολογιών

-                      Θα έχουν έρθει σε επαφή με σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και μεθοδολογίες

-                      Θα έχουν αποκτήσει βασικές δεξιότητες εφαρμογής των τεχνολογιών στην εκπαίδευση

-                      Θα έχουν αποκτήσει ικανότητες αναζήτησης πληροφοριών, παραγωγής αναφορών, εργασίας σε ομάδα, συνεργασίας και επικοινωνίας

-                      Θα έχουν διαμορφώσει θετική άποψη για την ακαδημαϊκή ερευνητική δραστηριότητα

-                      Θα έχουν ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους αναλαμβάνοντας και διεκπεραιώνοντας μικρής πολυπλοκότητας εργασίες

Οι μαθητές θα φιλοξενηθούν σε θέσεις εργασίας στο ΕΕΥΕΜ, με ευθύνη των Υπεύθυνων Τομέων του ΕΕΥΕΜ και με το πέρας του θερινού σχολείου θα τους χορηγηθούν Βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Η όλη προσπάθεια θα αξιολογηθεί με στόχο την εκτίμηση των ωφελειών για τους μαθητές αλλά και για τη τοπική εκπαιδευτική κοινότητα από τη μελλοντική διοργάνωση του θερινού σχολείου σε ετήσια βάση.

 

Οι μαθητές καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή καταθέτοντας την αίτησή συμμετοχής τους στο σχολείο τους μέχρι την Πέμπτη 28 Ιουνίου.

 

Στην περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής υπερβαίνουν το προβλεπόμενο πλήθος συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση για την τελική επιλογή των μαθητών.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του ΕΕΥΕΜ αλλά και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://eeyem.eap.gr/. Για πληροφορίες για το θερινό σχολείο, μπορείτε να επικοινωνείτε:

 

       με το ΕΕΥΕΜ: Αντωνέλου Ε. Γεωργία – 2610 367971

 

       με το γραφείο της Β/θμιας Εκπ/σης: Οικονόμου Αποστόλης – 2610 243100

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις