Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Επίσημη πρεμιέρα αύριο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με Goran Bregovic - Άρχισε η Ε.Δ.Ε. για την υπόθεση των εισιτηρίων

Επίσημη πρεμιέρα αύριο του Διεθνούς Φεστ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Ανακοινώθηκε μόνο το πρόγραμμα του Ιουνίου - Συμπολίτες πλήρωσαν για την επισκευή του Αρχαίου Ωδείου

Επίσημη πρεμιέρα κάνει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, με τη συναυλία του Goran Bregovic που θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 το βράδυ στον ελαιώνα του Κάστρου. Πάντως, αν και βρισκόμαστε ήδη στις 20 Ιουνίου, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, καθώς παραμένουν σε εκκρεμότητα οι εκδηλώσεις του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο προεδρεύων του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Νίκος Μακρής, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ανακατατάξεις και την αναταραχή που υπήρξε εξ’ αιτίας της γνωστής υπόθεσης με τα εισιτήρια των εκδηλώσεων, που οδήγησε στην παραίτηση του πρώην προέδρου του Οργανισμού.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Μακρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του thebest, είπε πως ήδη από χθες όρισε το πρόσωπο που θα διεξαγάγει την Ε.Δ.Ε. προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος είναι υπεύθυνος για τη μη απόδοση στο ταμείο των εισπράξεων από τις εκδηλώσεις.

«Στόχος μας είναι να πέσει σε αυτή την υπόθεση άπλετο φως. Πέραν από τον όποιο εξωτερικό έλεγχο, ξεκινά και αυτή η εσωτερική διαδικασία. Θα υπάρξει πόρισμα και αν χρειαστεί το πόρισμα αυτό θα το στείλουμε τον Εισαγγελέα», πρόσθεσε ο κ. Μακρής.

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Οργανισμού. Στη συνεδρίαση έχει κληθεί και ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς καθώς θα συζητηθεί το θέμα της διατήρησης ή όχι της Ορχήστρας Πατρών. Όπως εξήγησε ο κ. Μακρής, το ποσό για την συνέχιση λειτουργίας της είναι μεγάλο και ο ίδιος θέλει τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Σε σχέση τώρα με την επίσημη πρεμιέρα ο κ. Μακρής επεσήμανε πως η συμμετοχή ενός παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη και μουσικού δημιουργού όπως ο Goran Bregovic, αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή για να γιορτάσει η Πάτρα τόσο την επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ, όσο και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Σε ότι αφορά στα οικονομικά μεγέθη, ο προεδρεύων στον Πολιτιστικό Οργανισμό ανέφερε, πως ο προϋπολογισμός ανέρχεται στις 170 χιλιάδες ευρώ, με προσδοκώμενα έσοδα μέχρι σήμερα 120 χιλιάδων ευρώ, ενώ είναι σε εξέλιξη προσπάθεια αύξησης των εσόδων μέσα από χορηγίες, προκειμένου να υπάρξει ισοσκελισμός.

Ο κ. Μακρής και το μέλος του Δ. Σ. Σωτήρης Βλάχος, ο οποίος παρευρέθη στη συνέντευξη, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στη συμπολίτισσα κ. Ζωγράφου – Παναγοπούλου Παναγιώτα και τον συμπολίτη κ. Παναγιωτόπουλο Αλέξη, οι οποίοι προσέφεραν τα χρήματα για την επισκευή της σκηνής και τμημάτων του δαπέδου στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας, προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί.

Επίσης ο κ. Βλάχος αποκάλυψε ότι στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ενταχθεί ένα κομμάτι που σχετίζεται με τον ερασιτεχνισμό. «Θα είναι μια ωραία και μεγάλη έκπληξη. Θα έρθουν στην πόλη μας ερασιτεχνικές ομάδες από ολόκληρη τη χώρα, με ελάχιστο κόστος», τόνισε.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Αρχαίο Ωδείο πήρε νέα ημερομηνία για το Σάββατο, λόγω του αγώνα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Πεμ 21/6

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
GORAN BREGOVIC
με την ορχήστρα του Wedding and Funeral Band
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Σαβ 23/6

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

Δευ 25/6
Τρί 26/6


«ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ»
με τους ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗ, ΑΓΓΕΛΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
& ΑΚΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
Σκηνοθεσία- χορογραφία ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡΑΤΟΥ
Ενορχήστρωση – Μουσική Δ/νση ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

Τετ 27/6
Πεμ 28/6

«ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΖΕΙ»
με τους ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
& ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗ
Διασκευή - Σκηνοθεσία ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

Παρ 29/6
Σαβ 30/6

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του ΣΟΦΟΚΛΗ
με τους ΑΙΜΙΛΙΟ ΧΕΙΛΑΚΗ & ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗ
Σκηνοθεσία ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ
ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.30

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture