Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μεταφορά τραπεζικών λογαριασμών και καταθέσεων από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα στην Εθνική

Μεταφορά  τραπεζικών λογαριασμών και κατ...

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Από την Επιτροπή Ανταγωνισμού εγκρίθηκε σήμερα η μεταφορά των τραπεζικών λογαριασμών και καταθέσεων από την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα στην Εθνική.
Η απόφαση της Επιτροπής ενέκρινε, ειδικότερα, «την απόκτηση από την ανώνυμη τραπεζική εταιρία Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος όλων των συμβατικών σχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς που καταρτίστηκαν μεταξύ του πιστωτικού συνεταιρισμού Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα Συν.Π.Ε. (μέχρι τη θέση του σε ειδική εκκαθάριση) και τρίτων, καθώς και των απαιτήσεων τρίτων κατά της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας Συν.Π.Ε. που απορρέουν από συμβάσεις προθεσμιακών καταθέσεων».

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχε ήδη, λόγω του κατεπείγοντος, επιτρέψει, με απόφασή της τον περασμένο Μάρτιο, την κατά παρέκκλιση πραγματοποίηση της ως άνω συγκέντρωσης πριν από την έκδοση εγκριτικής απόφασης για λόγους που σχετίζονται με την προστασία της χρηματοοικονομικής σταθερότητας, την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς και το γεγονός ότι κρίση συγκέντρωση δεν δημιουργούσε απειλή για τον ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται ότι η Αχαΐκή Συνεταιριστική Τράπεζα έχει τεθεί σε εκκαθάριση με απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος.

Με άλλη απόφασή της η Επιτροπή ενέκρινε τη συγχώνευση Έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης των γερμανικών κτηνοτροφικών συνεταιρισμών Nordmilch eG, Humana eG και Bad Bibra eG, στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας νωπού γάλακτος και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων δεδομένου ότι η συγκεκριμένη συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά