Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ανακύκλωση - Δείτε φωτό

Πάτρα: Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλ...

Με επιτυχία και αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου και των φορέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών συσκευών το Σάββατο 9 Ιουνίου που έγινε με συνεργασία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων και της Εταιρείας «Ανακύκλωση Α.Ε.» με την υποστήριξη των Μ.Κ.Ο.: Κοινο_τοπία, ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., Πολίτες Πάτρας εν δράσει και Σύλλογος Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και των Γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Η δράση έγινε σε τρία σημεία και συγκεκριμένα στο πάρκινγκ Γ. Καλετζιώτη, στην πλατεία μπροστά από το Στάδιο Παναχαϊκής και μπροστά από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Οι πολίτες της Πάτρας ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στην πρωτοβουλία αυτή του Δήμου προσκομίζοντας στα σημεία συλλογής όχι μόνο παλιές ηλεκτρικές / ηλεκτρονικές συσκευές που ήταν για απόρριψη, αλλά και εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (οθόνες, πληκτρολόγια, ποντίκια κ.λ.π.) τα οποία ήταν σε καλή κατάσταση και τα οποία παραχωρήθηκαν στο σύλλογο «Πολίτες Πάτρας Εν Δράσει», έτσι ώστε να αξιοποιηθούν για τον εξοπλισμό εργαστηρίων Πληροφορικής σε διάφορα σχολεία της περιοχής.

Η δράση αυτή αποτέλεσε συνέχεια των επιτυχημένων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν την 10η Δεκεμβρίου 2011 και της 18 Φεβρουαρίου 2012 και σκοπός του Δήμου ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση και γενικά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αχ. Γεωργακόπουλος, με δήλωσή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του σε όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης και συγκεκριμένα στο προσωπικό του Δήμου, τις Μ.Κ.Ο. Κοινο_τοπία, ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ., Πολίτες Πάτρας εν δράσει, Σύλλογο Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας καθώς και τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

"Η σημαντική συνεισφορά τόσων πολλών παραγόντων και η θετικότατη ανταπόκριση των πολιτών αποδεικνύουν πως όταν υπάρχει θέληση και συνεργασία μπορούμε να προστατέψουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε μια πολύ δύσκολη εποχή από κάθε πλευρά.

Η μεγάλη ανταπόκριση που είχε και φέτος η δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών / ηλεκτρονικών συσκευών ενθαρρύνει τις προσπάθειες του Δήμου για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών", τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις