Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας: Παραμένουμε ακόμα σεισμόπληκτοι

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας: Παρ...

Ανακοίνωση με αφορμή τα 4 χρόνια από το σεισμό του 2008

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκοκομείο "Ο Άγιος Ανδρέας" με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από τον σεισμό του 2008, αναφέρουν τα εξής: "4 χρόνια μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008, τον σεισμό που έπληξε την Πόλη μας και που έθεσε εκτός λειτουργίας το Κεντρικό κτίριο του Νοσοκομείου ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ και δυστυχώς παραμένουμε ακόμη σε σεισμόπληκτη κατάσταση, με αρκετά τμήματα και υπηρεσίες να υπολειτουργούν, παρά τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής μας, των πολιτών που καθημερινά υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.

Αν εξαιρέσουμε την, μετά από τεράστιες δυσκολίες- κοροϊδίες και παλινωδίες, ολοκλήρωση της αντισεισμικής θωράκισης, πού πέρασε από χίλια-μύρια κύματα, όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς βρίσκονται στον αέρα.

Το διώροφο κτίριο, του οποίου η ολοκλήρωση παραπέμπεται από 6άμηνο σε 6άμηνο και που ευελπιστούμε βάσει των τελευταίων δεσμεύσεων ότι θα παραδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συναντήσει δυστυχώς τεράστιες οικονομικές δυσκολίες (χρειάζονται 400.000 Ευρώ πού μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν), για να εγκατασταθούν και επιτέλους να λειτουργήσουν σ΄ αυτό οι υπηρεσίες που προβλέπονται.

Το κεντρικό κτίριο, που μετά τούς δύο άκαρπους διαγωνισμούς, τους σχετικούς με την ολοκλήρωση των Εργασιών, βρίσκεται στη φάση της τρίτης επαναληπτικής δημοπράτησης, βλέπουμε να έχει πολύ δρόμο ακόμη για την αποκατάσταση των ζημιών, την ολοκλήρωσή του και  κατ΄ επέκταση την  επαναλειτουργία του.

Η μη αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιριακών μας εγκαταστάσεων σε συνάρτηση με:

-    Την κατάργηση Κλινών και Οργανικών Θέσεων και κατ΄ επέκταση την συρρίκνωση του Οργανισμού, αυτού με τα γνωστά  ήξεις - αφίξεις των  ¨λαθών και των παραλήψεων¨.

-    Την ελλιπέστατη Χρηματοδότηση και το Κούρεμα των καταθέσεών μας.

-    Τις μεγάλες ελλείψεις  σε προσωπικό και Υλικά.
καθιστούν Προβληματική – Αναποτελεσματική και Αβέβαιη την λειτουργία μας, Θολή την Προοπτική του Νοσοκομείου μας, απαράδεκτη και προκλητική την ταλαιπωρία των πολιτών.

Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση, της πρώτης 4χρονης σεισμόπληκτης και καταταλαιπωρημένης περιόδου, Αναρωτιόμαστε και Προβληματιζόμαστε:

-    Πόσα Χρόνια, πόσες 4ετίες χρειάζονται άραγε για τα αυτονόητα;

-    Πότε επιτέλους θα σταματήσει η ταλαιπωρία των ΑΣΘΕΝΩΝ, των ΠΟΛΙΤΩΝ  και των  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;

-    Πότε επιτέλους θα λειτουργήσουμε Πλήρως και Σωστά, όπως πρέπει, όπως  αρμόζει  και όπως αποζητούν οι πολίτες της περιοχής μας;

Η ύπαρξη και η λειτουργία του Δημόσιου Τομέα Υγείας, είναι ζήτημα που αφορά και αγγίζει όλους μας, ως χρήστες των υπηρεσιών υγείας, ειδικά αυτήν την περίοδο όπου λόγω και της οικονομικής κρίσης, που ολοένα και πιο πολλοί θα απευθύνονται στο Ε.Σ.Υ. και θα προτιμούν τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Παρ΄ όλα αυτά, ένα τόσο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ-ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ και με πάρα πολύ μεγάλη ΔΡΑΣΗ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ Νοσοκομείο, παραμένει ξεχασμένο απ΄ όλους, με τις  κεντρικές του εγκαταστάσεις γιαπί, με 250 άκρως απαραίτητες κλίνες εκτός λειτουργίας και αρκετές πολύτιμες υπηρεσίες του να υπολειτουργούν, ταλαιπωρώντας καθημερινά όλους μας, Ασθενείς – Συνοδούς – Εργαζόμενους και γιατρούς.

Συμπληρώνοντας σήμερα τα 4 σεισμόπληκτα χρόνια, χρόνια μεγάλης  δοκιμασίας, σκληρής δουλειάς και μεγάλου αγώνα του Σωματείου μας, των Συναδέλφων – μελών μας, για να διατηρηθούμε να κρατηθούμε ως Νοσοκομείο στον Υγειονομικό Χάρτη της περιοχής μας, είμαστε εδώ για να απαιτήσουμε ακόμη μια φορά:

- ΑΜΕΣΑ  ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ των Εργασιών και ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του 2ορόφου κτιρίου.

- ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ, τής δεύτερης και τελευταίας εργολαβίας του Κεντρικού Κτιρίου και την όσο το δυνατόν συντομότερη, άκρως απαραίτητη για την περιοχή μας, επαναλειτουργία του.

- ΑΜΕΣΑ την ΠΡΟΣΘΗΚΗ του επιπλέον  δεύτερου ορόφου στη νέα πτέρυγα, του ορόφου πού σ΄ αυτή τη φάση θα βοηθήσει τα μέγιστα στη λειτουργία μας.

- ΕΓΚΡΙΣΗ  και κατασκευή του  επιπλέον κτιρίου για την στέγαση και λειτουργία του δρομολογημένου  στο χώρο του Νοσοκομείου   ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

-  ΑΜΕΣΑ την (κίνηση) ενεργοποίηση των σχετικών διαδικασιών για την μελέτη και κατασκευή ενός ακόμη κτιρίου, για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες μας σε ΕΝΙΑΙΟΥΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥΣ χώρους, δίνοντας έτσι την προοπτική  που χρειάζεται το Νοσοκομείο μας για τα επόμενα τριάντα και πλέον χρόνια.

- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ του  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ στην άκρως απαραίτητη αρχική του δύναμη των 550 Κλινών.

Με δεδομένη πλέον την κρίση που περνάμε και που πλήττει όλους μας, μια κρίση πού ολοένα και πιο πολλούς πολίτες θα τους οδηγεί στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και ειδικά στον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, που είναι πιο προσβάσιμος, επιβάλλεται απ΄ όλους μας, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΠΟΛΙΤΕΣ και ΦΟΡΕΙΣ της περιοχής μας, να διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ την επαναφορά της πλήρους   λειτουργίας και της (παραπέρα) περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του Νοσοκομείου, που αγαπούν, που προτιμούν και θέλουν όλοι οι Αχαιοί και όχι μόνον.

Ο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ θα πρέπει άμεσα, όχι μόνον να επανέλθει στην προ του σεισμού λειτουργία του, αλλά να αναπτυχθεί περαιτέρω, για να συνεχίζει να παίζει και μάλιστα επί ίσοις όροις και σε πραγματική εναλλάξ εφημερία με το ΠΠΝΡΙΟΥ, τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην περιοχή μας, τον ρόλο που του αξίζει και που θέλουν όλοι οι πολίτες αυτής της Υγειονομικής περιφέρειας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις