Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Φωτογραφική ρετροσπεκτίβα του Χρήστου Σταματόπουλου

Φωτογραφική ρετροσπεκτίβα του Χρήστου Στ...

Η έκθεση εγκαινιάζεται αυτή την Παρασκευή στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά και θα διαρκέσει έως τις 24 Ιουνίου

Μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση του γνωστού Πατρινού δημιουργού Χρήστου Σταματόπουλου θα ανοίξει τις πύλες της την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο χώρο των παλαιών Δημοτικών Λουτρών στην οδό Δημητρίου Γούναρη. Η έκθεση με γενικό τίτλο «Όψεις» - Ρετροσπεκτίβα 1979-2012,  είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας  και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Η συνεργασία αυτή έρχεται να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας γόνιμης και δημιουργικής περιόδου συμπόρευσης των δυο φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους προς όφελος του πολιτισμού της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αντώνης Σκιαθάς αναφερόμενος στην έκθεση και αυτά πηγάζουν από  τα όσα αποθανάτισε με το φακό του ο Χρήστος Σταματόπουλος, έκανε λόγο για στιγμές,  εικόνες και συναισθήματα που κατορθώνει να «αρπάξει», αποκαλύπτοντας όψεις ανθρώπων και πόλεων με ένα δικό του μοναδικό τρόπο.

Ο Χρήστος Σταματόπουλος που διατηρεί φωτογραφείο στην οδό Κορίνθου κάτω από το 10ο δημοτικό σχολείο, μέσα από το φακό του έχει καταγράψει μια «διαφορετική πόλη, πολλές φορές αόρατη στα δικά μας μάτια, αλλά πάντα παρούσα και επίμονη» όπως επισημαίνει στο σημείωμα του στον κατάλογο της έκθεσης ο Αντώνης Σκιαθάς.

Συνολικά θα εκτεθούν περισσότερες από 100 φωτογραφίες διαστάσεων 50Χ70 και 35Χ50, ενώ 300 και πλέον φωτογραφίες θα προβάλλονται από  οθόνη  η οποία  θα βρίσκεται στον χώρο. Την έκθεση θα προλογίσει ο Απόστολος Πιερρής, φιλόσοφος και διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την έκθεση φωτογραφίας του Χρήστου Σταματόπουλου έως τις 24 Ιουνίου. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα – Παρασκευή από τις 10.00 το πρωί  έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ ενώ τα Σάββατα  από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

O Χρήστος Σταματόπουλος γεννήθηκε το 1949. Σπούδασε  Αρχαιολογία, Αγγλική Φιλολογία και Φωτογραφία στο West London College και το Addison College του Λονδίνου. Στην Αγγλία παρέμεινε το διάστημα 1972-1979 και εργάστηκε από το 1975 – 1979 στα “Photomarkets”. Από το 1987 διατηρεί φωτογραφικό κατάστημα και ειδικεύεται στην καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική φωτογραφία και τα πορτρέτα studio. Διαθέτει φωτογραφικό – ζωγραφικό studio. Έχει στην κατοχή του ένα μεγάλο αρχείο με πέντε εκατομμύρια φωτογραφίες τόσο σε αρνητικά όσο και σε ψηφιακή μορφή που απεικονίζουν όλα τα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν και συμβαίνουν στην πόλη της Πάτρας καθώς και πληθώρα φωτογραφιών από τις περιηγήσεις του στο Μεξικό, την Πορτογαλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Τυνησία και άλλες 30 χώρες που έχει επισκεφθεί το οποίο αξίζει να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί κατάλληλα από τους φορείς της Πάτρας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture