Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θανάσης Νταβλούρος: Να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών

Θανάσης Νταβλούρος: Να ληφθούν μέτρα για...

Συνάντηση του βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ με τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Σερέτη

Με τον υπαρχηγό της Ελλληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Νικόλαο Σερέτη, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος και αντάλλαξαν απόψεις γύρω από το θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, το οποίο επανήλθε στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα με τον πλέον τραγικό τρόπο, μετά τη δολοφονία του συμπολίτη Θανάση Λαζανά και προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση και αγανάκτηση των πολιτών. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Νταβλούρος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εθελοτυφλεί ή ζει σε άλλη χώρα όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη σχέση λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας. Ανταλλάξαμε απόψεις με τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τον τρόπο αξιόπιστης αντιμετώπισης του προβλήματος μέχρις ότου, και με την ανάδειξη κυβέρνησης, αντιμετωπιστεί ριζικά η γάγγραινα αυτή, που έχει προσλάβει διαστάσεις εθνικού προβλήματος.

Συμφωνήσαμε ότι ένα αμιγώς πολιτικό πρόβλημα, όπως το μεταναστευτικό, δεν μπορεί να ανατίθεται ως προς την αντιμετώπιση και επίλυσή του στην Ελληνική Αστυνομία. Αντιθέτως απαιτείται, στο πλαίσιο μιας εθνικά σχεδιασμένης πολιτικής, να αναληφθούν όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες σε σχέση με την αναθεώρηση του κανονισμού “Δουβλίνου 2, Συνθήκη Σένγκεν” και του νόμου περί ιθαγένειας, τις οποίες συνυπέγραψαν για λογαριασμό της χώρας μας οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και αποτελούν στην ουσία μαγνήτη για το λαθρομεταναστευτικό ρεύμα.

Ωστόσο, ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. συμφώνησε με την επισήμανσή μου ότι επιβάλλεται η λήψη των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων για την αποτροπή τυχόν πράξεων κοινωνικής αυτοδικίας και την εδραίωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες των Πατρών και ειδικότερα σ' αυτούς των νοτίων συνοικιών.

Ευχαρίστησα τον κ. Σερέτη για τη δεύτερη εντός ολίγων ημερών παρουσία του στην πόλη μας, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει συμβολική αλλά ουσιαστική σημασία και υπηρετεί τη λογική της εξασφάλισης των προαναφερόμενων επιδιώξεων”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις