Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πάτρα ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ - "Χτένισε" με ελικόπτερο την περιοχή - Επιθεώρησε τα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση - Φωτό &βίντεο

Στην Πάτρα ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ - "...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Είχε συσκέψεις το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας

Στην Πάτρα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκε ο Υπαρχηγός  της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Σερέτης, προκειμένου να εποπτεύσει τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση του λαθρομεταναστευτικού στην Πάτρα, το οποίο επανήλθε στο προσκήνιο με εκρηκτικό τρόπο, μετά τη δολοφονία του Θ.Λαζανά από τρεις Αφγανούς, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο κ. Σερέτης, που ως Υποστράτηγος, τον Μάρτιο του 2008, τοποθετήθηκε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, είχε συσκέψεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Δριβίλα και τον Διευθυντή της Ασφάλειας Πατρών Αριστείδη Ανδρικόπουλο.

Ο Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πέταξε με το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.,με το οποίο ηρθε στην Πάτρα προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος του προβλήματος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητα των μέτρων, αν και γνωρίζει ότι δεν αρκούν για να εξαλειφθεί το πρόβλημα.

Επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις της Πειραίκής Πατραϊκής.

Τόνισε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την πόλη, ενώ δήλωσε ότι πονά την Πάτρα και η παρουσία του έχει ουσιαστικό και όχι συμβολικό χαρακτήρα, μιας και γνωρίζει το πρόβλημα της πόλης.

 

Μετά τις συσκέψεις και την επιθεώρηση ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας κατευθύνθηκε στο ελικοδρόμιο του νέου λιμένα, προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα.

 

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για το μεταναστευτικό

Συνάντηση με τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Νικόλαο Σερέτη είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Ο κ. Μαρλαφέκας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Σερέτη στην Πάτρα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ζήτησε από τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχιστούν τα αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης προκειμένου να «θωρακιστούν» και οι επιχειρήσεις – ιδιαίτερα της παραλιακής ζώνης - που πλήττονται ιδιαίτερα από την παρουσία των μεταναστών.

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές επιχειρήσεις είναι μεγάλο, ειδικά σ’ αυτήν την περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. Το Επιμελητήριο επανειλημμένα έχει ζητήσει να δοθεί λύση στο μεταναστευτικό, οι συνέπειες του οποίου αγγίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο, είτε λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς που αναπτύσσουν οι αλλοδαποί είτε λόγω των κοινωνικών εκρήξεων και αντιδράσεων που πολλές φορές οδηγούν σε έκτροπα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρλαφέκας.

Ο κ. Σερέτης τον διαβεβαίωσε ότι το ειδικό σχέδιο της Αστυνομίας θα έχει συνέχεια και διάρκεια και ότι το Αρχηγείο στοχεύει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας σ’ όλους τους πολίτες.

Παράλληλα σήμερα το πρωϊ,  κ. Μαρλαφέκας μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠΑ Α.Ε. κο Πλατυκώστα,  επισκέφθηκε το χώρο του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής Πατραϊκής, ξεναγήθηκε στους χώρους των εγκαταστάσεων και  εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα η ΕΛ.ΑΣ και η Διοίκηση του ΟΛΠΑ Α.Ε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις