Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας για τους μετανάστες μετά τα θλιβερά γεγονότα στην Πάτρα

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας για τους μετανά...

Τι προτείνουν για το πρόβλημα της Πάτρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ, τις θέσεις του για το Μεταναστευτικό, με εισηγητές τους Γιάννη Λύχρο, εκπρόσωπο τύπου, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου, υποψήφιους βουλευτές και Γιάννη Λάμπρου στέλεχος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετανάστευσης,  ενώ παρόντες ήσαν οι επίσης υποψήφιοι Γιώργος Κοκκινάρης,  Γιάννης Γκόβας και η Δημοτική Σύμβουλος Ήρα Κουρή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αχαΐας εκφράζει δημόσια τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Θανάση Λαζανά, που δολοφονήθηκε πριν από 10 μέρες. «Κάθε απώλεια ζωής είναι απαράδεκτη και δεν επιδέχεται καμμία απολύτως ανοχή…είναι θέση αρχής για την Ριζοσπαστική Αριστερά και για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η καταδίκη της ωμής βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται».

«Η προσπάθεια απόδοσης της αύξησης της εγκληματικότητας και της τελευταίας δολοφονίας ειδικότερα στο τεράστιο για τη χώρα μας μεταναστευτικό πρόβλημα, αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών  των κυβερνώντων και εκτόνωσης της δικαιολογημένης αγανάκτησης των κατοίκων σε λανθασμένη κατεύθυνση»  επεσήμανε ο Γιάννης Λύχρος και συμπλήρωσε: «η αυτοδικία και αντεκδίκηση από οργανωμένες, μεταφερόμενες φασιστικές, ρατσιστικές συμμορίες, όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα αλλά οδηγούν στην ανάπτυξη αντίθετων “στρατών” και συγκρούσεων που αφ’ ενός θα οδηγήσουν σε εκατέρωθεν νέες απώλειες ζωής και αφ’ ετέρου θα αποβούν σε βάρος των εργαζόμενων βιοπαλαιστών νοικοκυραίων κατοίκων της περιοχής που θα βρεθούν στη  μέση του καβγά».

«Το ζητούμενο αυτή την στιγμή είναι η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για να έχουν όλοι οι μετανάστες πρόσβαση στο άσυλο έγκαιρα και αποτελεσματικά» επεσήμανε ο Γιάννης Λάμπρου και  συμπλήρωσε: «το πρόβλημα είναι πολιτικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπισθεί. Πρέπει να αλλάξουν οι ισχύουσες συμβάσεις που εγκλωβίζουν την Ελλάδα και να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα στους μετανάστες αναγνωρίζοντας σε αυτούς είτε την κατάσταση ασύλου, είτε επικουρικής προστασίας και φυσικά να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και διαβίωσης για να μην βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης».

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας συνοψίζονται στα εξής:

α) Η εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων για τη δυνατότητα μετακίνησης από τη χώρα μας σε άλλες χώρες όσων το θέλουν, καθώς η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα προορισμού, με κατάργηση του Δουβλίνου 2.

β) Ενεργοποίηση του ν. 3907/2011περί χορήγησης Ασύλου που καθεύδει.

γ) Αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για τη δημιουργία ανοικτών κέντρων προσωρινής φιλοξενίας, ώστε να αμβλυνθεί η όχληση των τοπικών κοινωνιών.

δ) Οικονομική στήριξη των περιοχών, που εσκεμμένα έχουν εγκαταλειφθεί και μετατραπεί σε γκέτο, όπου Έλληνες και μετανάστες είναι στο έλεος της ανέχειας και της εγκληματικότητας.

ε) Παροχή νομίμων δικαιολογητικών σε όσους ζουν και εργάζονται στη χώρα.

«Η πόλη με τους φορείς της δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που δίνονται τόσα χρόνια σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος», υπογράμμισε ο Βασίλης Χατζηλάμπρου και αναφερόμενος στις δηλώσεις Χρυσοχοϊδη είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι πολύ πίσω στην αντίληψή του για τους ανθρώπους και την Δημοκρατία. Η αστυνομία έχει πιο αυξημένα αντανακλαστικά και επιδεικνύει περισσότερη ανθρωπιά, καταφέρνοντας να ξεχωρίσει τον μετανάστη από τον κοινό εγκληματία».

«Είμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών της ανθρωπότητας, αλλά και έχουμε συμμετοχή στο έγκλημα που συντελείται αφού στηρίζουμε στρατιωτικές αποστολές σε χώρες απ’ όπου μας έρχονται οι μετανάστες» τόνισε η Μαρία Κανελλοπούλου και παρατήρησε ότι «Έχουμε δεχθεί τον ρόλο αποθήκης ανθρώπινων ψυχών μέσα από τις συνθήκες που υπογράψαμε ως χώρα πριν λίγα χρόνια. Είμαστε το αμπάρι της Ευρώπης» και κατέληξε: «Πρέπει να μιλάμε ρεαλιστικά στο λαό. Το πρόβλημα δεν λύνεται αλλά οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και αντί να σκοτώνουμε τον άρρωστο, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επιδημία που είναι η φτώχεια και ο καπιταλισμός».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις