Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κουνήθηκε και τα ξημερώματα η πόλη - Νυχτερινές δονήσεις μετά τα 4,4 ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στο Κάτω Μαζαράκι

Πάτρα: Κουνήθηκε και τα ξημερώματα η πόλ...

Ακολούθησε και δεύτερος σεισμός έντασης 1,7 Ρίχτερ

7.17 Νυχτερινά ρίχτερ αναστάτωσαν την Πάτρα. Τα ξημερώματα της Τρίτης και συγκεκριμένα στιςς 2.18 έγινε αισθητή νέα δόνηση, η οποία σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η νέα αυτή δόνηση, στις 2.18 π.μ., ήταν μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο προσδιορίζεται εφτά χιλιόμετρα Ν. του Άνω Καστριτσίου, 12 χλμ. Α. της Πάτρας και 20 χλμ. Δ. του Αιγίου, στο οποίο και έγινε αισθητή.

Επίσης ακόμα μία μικρή σεισμική δόνηση, προερχόμενη από τον ίδιο περίπου εστιακό χώρο με τους σεισμούς του απογεύματος, καταγράφηκε στις 3.54 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού, ο σεισμός είχε μέγεθος 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων και επίκεντρο οχτώ χιλιόμετρα Ν.Δ. του Κάτω Μαζαρακίου, 28 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας και 32 χλμ. Β.Α. της Αμαλιάδας.

 

 

19:08 Το σεισμό των 4,4 βαθμών που έγινε στις 18:44 κοντά στο Μαζαράκι ακολούθησε και ένας δεύτερος μικρότερης ένταση στις 18:57. Ο δεύτερος σεισμός είχε ένταση 2,7 βαθμών και επίσης μικρός εστιακό βάθος, πέντε μόλις μέτρων.

18:53 Σεισμός 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έγινε αισθητός στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, σημειώθηκε στις 18:44. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν 29 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, 31 βορειοανατολικά της Αμαλιάδας και 9  χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Κάτω Μαζαράκι.

Το εστιακό βάθος τους σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις