Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Απίστευτες σκηνές στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την ήρεμη συνεδρίαση για το θέμα των μεταναστών- Εν...εξάλλω ο Παπαγιαβής

Απίστευτες σκηνές στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του Δημάρχου

Στιγμές κινηματογραφικές εκτυλίχθηκαν, αργά σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας μετά την τρίωρη συζήτηση για το πρόβλημα με τους μετανάστες και ενώ συζητείτο το θέμα της μονοδρόμησης της παραλιακής οδού Μονοδενδρίου-Βραχνεΐκων. Φωνές αλαλαγμοί και ένας Παναγιώτης Παπαγιαβής εκτός εαυτού, όρθιος και κραδαίνοντας το μικρόφωνο να βρίζει τον Πρόεδρο του Σώματος και να φωνάζει "ντρέπομαι για λογαριασμό σας".

Σε οργίλη κατάσταση και η Τασία Παπαντωνοπούλου, αλλά και  ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιγαλός.

Το αποτέλεσμα ηταν να απορριφθεί η πρόταση της Δημοτικής Ατχής με 16 ναι, εννέα όχι και εννέα αποχές. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  κ. Λέγκας απέσυρε και το επόμενο θέμα, που αφορούσε τη μονοδρόμηση της παραλιακής οδού του Ρίου, λέγοντας πως δεν επιθυμεί να συζητηθεί υπό τέτοιες συνθήκες.
Ύστερα απ' όλα αυτά, ο Πρόεδρος προχώρησε σε δεκάλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να ηρεμήσει η ατμόσφαιρα.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση φηφίσματος του Δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους μετανάστες και τα επεισόδια μετά  τη δολοφονία του 30χρονου στα Κρύα Ιτεών.  Η πρόταση περιλάμβανε καταδίκη της βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται, κατευνασμό των πνευμάτων, έκφραση αλληλεγγύης προς τους κατοίκους και αίτημα στον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη για αύξηση της αστυνόμευσης στην υποβαθμισμένη περιοχή του Νοτίου Διαμερίσματος.

Υπήρξε και δεύτερη πρόταση απο τη Λαϊκή Συσπείρωση, την οποία ψήφισαν  τα μέλη της παράταξης Πελετίδη, όπως και ο επικεφαλής της παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία", Χρήστος Πατούχας, και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Παν. Παπαγιαβής και Τασία Παπαντωνοπούλου, ενώ απείχαν ο σύμβουλος της παράταξης Δημαρά Ηλίας Γρηγόρης και οι ανεξάρτητοι Ν. Μακρής, Λένα Καλεντζώτη, Χρ. Γκόλφης και Βίβιαν Σαμούρη.
Ο κ. Γρηγόρης απείχε  επειδή ήθελε να κατονομάζεται στο ψήφισμα η  η Χρυσή Αυγή.

Ενταση επικράτησε στη συνεδρίαση, όταν ο σύμβουλος Παναγιώτης Παπαγιαβής επέμενε  να υπάρξει καταδίκη της επίθεσης αστο βουλευτή Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Αρβανίτη. Ο Δήμαρχος Πατρέων απάντησε ότι η καταδίκη της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται συμπεριλαμβάνει και τη συγκεκριμένη επίθεση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις