Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κ. Πλατυκώστας στο thebest.gr: Απαιτούνται ενέργειες άμεσης δράσης για τους λαθρομετανάστες

Κ. Πλατυκώστας στο thebest.gr: Απαιτούντ...

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο τη Π-Π

Η αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσεων του εργοστασίου της Π-Π, αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση του ΟΛΠΑ, στον οποίο ανήκει το κτίριο. Μάλιστα, όπως δηλώνει στο thebest.gr ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ Κώστας Πλατυκώστας, έχουν δρομολογηθεί μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Πλατυκώστας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πήρε σε χρόνο η διαδικασία απομάκρυνσης των μεταναστών, διαφωνεί με την πρόταση που έγινε να γίνει η Π-Π κλειστό κέντρο κράτησης μεταναστών και τονίζει ότι τα μέτρα ασφαλείας στο νέο λιμάνι έχουν αποδώσει.

Ολόκληρη η συνέντευξη Πλατυκώστα στο thebest.gr έχει ως εξής:

ΕΡ.: Υπάρχουν ευθύνες στον ΟΠΛΑ για το γεγονός ότι οι λαθρομετανάστες έχουν βρει στέγη στις εγκαταστάσεις της πρώην Π-Π και εάν ναι ποιες;

ΑΠ.: Ο Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο αλλά αρκετά δύσκολο εγχείρημα αυτό της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του πρώην εργοστασίου της «Π-Π». Η καθαριότητα των εξωτερικών χώρων και κάποιων κτηρίων βοήθησε στην αλλαγή όψης και φιλικότητας του χώρου.

Η λειτουργία του Νότιου Λιμένα και η μεταφορά των γραμμών εξωτερικού είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των προσφύγων και λαθρομεταναστών στην περιοχή καθώς και την παράνομη εγκατάστασή τους στους χώρους της «Π-Π».

Τον τελευταίο χρόνο τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο απομάκρυνσης, ώστε να αρχίσει η εγκατάσταση τοπικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για χώρους και δραστηριότητες.

Το σχέδιο συνδύαζε οριστική λύση με κοινωνική ευαισθησία, αλλά αναμφισβήτητο και ξεκάθαρο στόχο, αλλά επηρεαζόταν από το γενικότερο περιβάλλον και πρόβλημα της πόλης.

ΕΡ.: Η μετακίνησή τους από τις εγκαταστάσεις θεωρείται ότι άργησε;

ΑΠ.: Η μετακίνηση και η λύση του προβλήματος είχε πολλές δυσκολίες γιατί έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατ’ αρχήν η φιλοσοφία κάποιων συμπολιτών φιλικά προσκείμενων στους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, αλλά και κατά δεύτερο λόγο το κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα των κατοίκων. Όσον αφορά τον διακριτό ρόλο του Ο.Λ.ΠΑ. ΑΕ εκτιμώ ότι πέτυχε σε γρήγορο χρόνο να ελέγξει την κατάσταση στην «Π-Π».

Ήδη έχουν κλείσει όλα τα κτίρια με χτίσιμο και σιδερένιες ασφάλειες, με φύλαξη πλέον των χώρων και την δρομολόγηση δραστηριοτήτων και έργων ώστε να αρχίσει ο χώρος να είναι εκμεταλλεύσιμος.

ΕΡ.: Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να μετατραπεί η Π-Π σε κέντρο κράτησης των λαθρομεταναστών, είστε σύμφωνος με κάτι τέτοιο;

ΑΠ.: Δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο, αλλά κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πρότεινε κάτι τέτοιο. Το εργοστάσιο που έδινε εργασία στην Πάτρα και έτρεφε 5.500 οικογένειες να το εκμεταλλευτούμε για τόπο εγκατάστασης προσφύγων και λαθρομεταναστών και μάλιστα απέναντι από τον μοναδικό οικονομικό πόλο ανάπτυξης της περιοχής το λιμάνι μας;

ΕΡ.: Τα μέτρα ασφαλείας στο νέο λιμάνι θεωρείται ότι έχουν αποδώσει; Και εάν ναι γιατί συνεχίζουν να καταφθάνουν διαρκώς μετανάστες στην Πάτρα;

ΑΠ.: Τα μέτρα ασφάλειας στο λιμάνι έχουν αποδώσει και συνεχώς εντείνονται και για τον λόγο αυτό όλοι μετακινούνται προς ακτές τις Αιτωλοακαρνανίας και Πρέβεζας για να μεταβούν στην Ιταλία. Πρέπει η πολιτική της χώρας για τους λαθρομετανάστες να γίνει πιο αποτελεσματική και με περισσότερες άμεσες ενέργειες δράσης. Το λιμάνι της Πάτρας είναι αναπτυξιακός οικονομικός πόλος και εργαλείο κοινωνικής  ανάπτυξης και πρέπει έτσι να αντιμετωπισθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις