Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ώρα... πανελλαδικών και στην Αχαϊα - Στη μάχη απο αύριο οι μαθητές του νομού για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ώρα... πανελλαδικών και στην Αχαϊα - Στη...

Όλα έτοιμα για την διαδικασία

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην Αχαϊα συνολικά θα εξεταστούν 3523 μαθητές, εκ των οποίων 2675 είναι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ομάδα Β’ και 848 ΕΠΑΛ ομάδα Α’.

Μιλώντας στο thebest.gr η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Ευγενία Πιερρή, τόνισε ότι η Διεύθυνση είναι απόλυτα οργανωμένη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Στην κατεύθυνση αυτή, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, από την ενημέρωση των προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών, τον καθορισμό των επιτηρητών, μέχρι και τις διαρκείς δοκιμές του συστήματος μετάδοση θεμάτων, ώστε όλα να κυλήσουν χωρίς προβλήματα.

Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 35 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, πέντε εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους ΕΠΑΛ ομάδας Α’ και δυο ειδικά εξεταστικά κέντρα στα οποία θα διαγωνιστούν και υποψήφιοι από όλη τη Δυτική Ελλάδα (από Μεσσηνία μέχρι Ήπειρο) και τα Ιόνια Νησιά.

Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί και η μεταφορά των υποψηφίων.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στη διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.

Για παράδειγμα, με πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας οι επιτηρητές των εξετάσεων σε κάθε εξεταστικό κέντρο, δεν έχουν καμία σχέση με τους υποψήφιους μαθητές.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την επομένη, Τρίτη 22 Μαΐου με το ίδιο μάθημα.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να αλλάξουν ημερομηνίες λόγω της διεξαγωγής των εκλογών στις `17 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις