Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πρωτιές σε ΔΑΠ στο ΑΕΙ και για ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ – Ανέβηκε η Αριστερά

Πάτρα: Πρωτιές σε ΔΑΠ στο ΑΕΙ και για ΠΑ...

Μεγάλη και φέτος η αποχή των φοιτητών

Την παραδοσιακή της δύναμη κρατά η ΔΑΠ στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των χθεσινών φοιτητικών εκλογών. Αντιστοίχως, η ΠΑΣΠ ήρθε πρώτη δύναμη στο ΤΕΙ της Πάτρας.

Στις χθεσινές εκλογές άνοδο σημείωσαν και οι δυνάμεις της Αριστεράς, ωστόσο ο «μεγάλος νικητής» και αυτών των εκλογών είναι η αποχή, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κινήθηκε σε ποσοστό πάνω από κάθε άλλη χρονιά.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, η ΔΑΠ παραμένει περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, η ΠΑΣΠ σημειώνει μεγάλη πτώση (κατά την Πανσπουδαστική του ΚΚΕ η πτώση ξεπερνάει το 10%). Παράλληλα άνοδο των δυνάμεών τους καταγράφουν οι Ενιαίες Αριστερές Κινήσεις (εξωκοινοβουλευτική αριστερά), ενώ μικρή αύξηση παρουσιάζουν και τα ποσοστά της Αριστερής Ενότητας του Σύριζα. Σχεδόν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα ή με μικρή πτώση είναι τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΠ σε 162 από 197 συλλόγους πανεπιστημίων, δίνει στον εαυτό της 42,2%, στην ΠΑΣΠ 21,02%, στην Πανσπουδαστική 131,21%, τα ΕΑΑΚ 10,26% και στην Αριστερή Ενότητα 6,18%.

Η Πανσπουδαστική, σε 116 από 200 συλλόγου στα ΑΕΙ δίνει στον εαυτό της 17,43% (+ 1% σε σχέση με πέρσι), στην ΔΑΠ 30,50% (- 2%), στην ΠΑΣΠ 17,13% (-10 %) στα ΕΑΑΚ 10,89 (+1%) και στην Αριστερή Ενότητα 8,36% (+ 3 %).

Η Αριστερή Ενότητα έδωσε στοιχεία από 61 εκ των 193 συλλόγων. Καταγράφει στην ΔΑΠ 31,1% (-1,2%), στην ΠΑΣΠ 19,9% (-9,9%), στην Πανσπουδαστική 17,1% (+1,5%), στα ΕΑΑΚ 12,3% (+2%) και στον εαυτό της 11,6% (3,9%).

Πάντως, όλοι συμφωνούν ότι η ΔΑΠ θα παραμείνει πρώτη δύναμη. Στελέχη της μάλιστα μιλούν ακόμη και για άνοδο, ενώ άλλοι φοιτητές υποστηρίζουν ότι θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Η ΠΑΣΠ, φαίνεται να έχει πτωτική τάση, ενώ τις δυνάμεις τους συγκρατούν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας (ΠΚΣ) που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Για άνοδο μιλούν ορισμένοι φοιτητές των παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ πολλοί φοιτητές εκτιμούν ότι και η "Αριστερή Ενότητα" δεν θα εισπράξει μεγάλα οφέλη από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις