Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λευκάδα: Η ληστεία στην τράπεζα και η εις διπλούν εξιχνίαση από την ΕΛ.ΑΣ

Λευκάδα: Η ληστεία στην τράπεζα και η ει...

Oi υπόνοιες για λάθος εκτίμηση και οι επενδύσεις κακοποιών σε «ισπανικά πρόβατα»

Η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε την Τετάρτη μία ληστρική επιδρομή που είχε... διαλευκάνει και πριν από εννιά μήνες κατηγορώντας άλλους ιδιώτες αλλά και «επίορκους αστυνομικούς». Στην πρώτη φάση κατηγορήθηκαν γι αυτή την υπόθεση διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών, Αλβανοί, Ιταλοί και Ελβετοί κακοποιοί και χθες από την Ασφαλεια Αττικής θεωρήθηκαν ως δράστες της ίδιας ληστείας μέλη της πολυμελούς συμμορίας Ελλήνων με τις βαριοπούλες. Μια υπόθεση της απόλυτης αστυνομικής σύγχυσης που ίσως κρύβει μία μεγάλη δικαστική πλάνη.


Η υπόθεση που προκαλεί ξαφνικό πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ είναι η ληστεία που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, της 5ης Αυγούστου 2011, στο ΑΤΜ της Αγροτικής Τράπεζας στον κεντρικό δρόμο στο Νυδρί της Λευκάδας, με λεία 66.000 ευρώ. Δύο άγνωστοι που φορούσαν κράνη κι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα πλησίασαν υπάλληλο εταιρείας security που κρατούσε δύο ειδικές πλακέτες με το προαναφερόμενο ποσό για την τροφοδοσία του ΑΤΜ.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορήθηκε διοικητής τοπικής αστυνομικής υπηρεσίας στην Λευκάδα, γιατί μαζί με έναν άλλο 53χρονο ιδιώτη είχαν οργανώσει τη συγκεκριμένη ληστεία. Η κατηγορία βασίστηκε στην μαρτυρία υπαλλήλων ενός ξενοδοχείου της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ είχε μεσολαβήσει για να μείνουν στο ξενοδοχείο αυτό, την προηγουμένη της ληστείας, τέσσερις ιδιώτες για τους οποίους υπήρξαν υπόνοιες ότι συμμετείχαν στην εγκληματική επιδρομή στο Νυδρί.

Σε αρχική κατάθεσή του ο υπάλληλος της εταιρείας security φέρεται να αναγνώρισε -χωρίς απόλυτη βεβαιότητα- έναν από τους πελάτες του ξενοδοχείου σαν εκείνον που τον λήστεψαν στο ΑΤΜ στο Νυδρί. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ενώ εκδόθηκε και σχετικό δελτίο Τύπου. Από την περαιτέρω έρευνα συγκεντρώθηκαν μαρτυρίες ότι «οι ύποπτοι της ληστείας στη Λευκάδα, που διέμειναν στο ξενοδοχείο και θεωρήθηκαν ύποπτοι, ήσαν δύο Αλβανοί, ένας Ιταλό και ένας Ελβετός που είχαν εξαφανισθεί». Με βάση αυτά τα στοιχεία σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των κατηγορουμένων για φυσική και ηθική αυτουργία στη ληστεία του Νυδρίου χωρίς όμως να έχουν συλληφθεί οι φερόμενοι ως δράστες της ληστείας.

Ομως το τελευταίο 24ωρο η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση της 12μέλους συμμορίας των Ελλήνων «ληστών με τις βαριοπούλες»,που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 20 ληστρικές επιθέσεις σε όλη την χώρα. Και ανάμεσα σε αυτές συγκαταλεγόταν και η ληστεία στο Νυδρί της Λευκάδας!

Ενα από τα μέλη από της συμμορίας -που είχε τραυματισθεί σε συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλαμάτα- ομολόγησε πως αυτός είχε πραγματοποιήσει την ληστεία στο ΑΤΜ στο Νυδρί, χωρίς να αναφέρει ορτιδήποτε για εμπλοκή αστυνομικών, για την διαμονή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο κλπ. Μάλιστα είπε ότι πήγε στη Λευκάδα με σκάφος και με τον ίδιο τρόπο διέφυγε. Χωρίς όμως να πει οτιδήποτε για τους συνεργούς του.

Τώρα λοιπόν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν αν η περιγραφή του μέλους της συμμορίας με τις βαριοπούλες έχει κάποια σχέση με την προηγούμενη δικογραφία που είχε σχηματισθεί με κατηγορούμενο τον διοικητή της ασττυνομικής υπηρεσίας ή εμφανίζεται το οξύμωρο η ΕΛ.ΑΣ να ανακοινώνει την ίδια εξιχνίαση ληστείας αλλά από δύο διαφορετικές συμμορίες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ίδιος Ελλήνας κακοποιός ομολόγησε ότι με μεγάλο τμήμα της λείας των ληστειών αγόραζε στην περιοχή της Ευρυτανίας ισπανικά... πρόβατα. Κι αυτό γιατί θεωρούνται πιο αποδοτικά αφού αποδίδουν διπλάσιες ποσότητες γάλακτος σε σχέση με τα ελληνικά!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις