Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Σειρά δράσεων στην παραλία Αλυκής εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν

Αίγιο: Σειρά δράσεων στην παραλία Αλυκής...

Για να δεχτεί την αυξημένη κίνηση

Στο Δημαρχείο Αιγιαλείας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη προγραμματισμένη σύσκεψη του Δημάρχου  Αιγιαλείας Στάθη Θεοδωρακόπουλου και του Δ.Σ. του συλλόγου Αλυκής «Άγιος Νικόλαος». Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα, σε κλίμα συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για το μέλλον της παραλίας της Αλυκής.

Παρόντες από τη μεριά του Δήμου ήταν ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Καμπέρης, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παλαιολόγου, οι Πρόεδροι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Παπαγεωργίου και της Δημοικής Ενότητας Αιγίου κ. Θεοφανόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου του Δημάρχου κ. Μεντζελόπουλος.

Το σύλλογο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Νίκος  Παπαδόπουλος μαζί με το Δ.Σ. Ο κ. Δήμαρχος άκουσε με ενδιαφέρον από τον Πρόεδρο του συλλόγου τους προβληματισμούς για την αξιοποίηση του υδροβιότοπου της Αλυκής και την ενημέρωση για τις ανάγκες της παραλιακής ζώνης, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία της παραλίας της Αλυκής για να δεχτεί την αυξημένη κίνηση εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Όπως αναφέρει τo aigialeianews, αποφασίστηκε και προγραμματίστηκε να γίνει δενδροφύτευση με πλατάνια και αρμυρίκια, καθαρισμός στους φοίνικες από ξερά κλαδιά, καθαρισμός όλης της παραλίας από τα χόρτα, επισκευή στα ντους, στα παγκάκια και στις ομπρέλες για τους λουόμενους καθώς και αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων κατά μήκος της οδού Ποσειδώνος. Τέθηκαν για άλλη μία φορά τα μεγάλα αιτήματα της περιοχής όπως η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού επί της οδού Ποσειδώνος, η διαγράμμιση αυτής, η διάνοιξη του δρόμου της Αλυκόβρησης και η στέγαση του συλλόγου.
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος διαβεβαίωσε ότι μετά από πολύμηνη προσπάθεια βρισκόμαστε κοντά στη διάνοιξη μίας νέας δημοτικής οδού που θα αποσυμφορήσει την οδό Ποσειδώνος αφού όλοι οι παρακείμενοι της οδού ιδιοκτήτες, έχουν παραχωρήσει μέρος των ιδιοκτησιών τους για το σκοπό  αυτό, έθεσε στην τεχνική υπηρεσία το θέμα της σύνταξης μελέτης για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού με την προϋπόθεση να εξοικονομηθούν και οι ανάλογοι πόροι για να γίνει το έργο και δεσμεύτηκε να επιλύσει άμεσα το χρόνιο θέμα παραχώρησης στέγης στο σύλλογο που κατά κοινή ομολογία είναι από τους πιο δραστήριους στο Δήμο, αλλά υποφέρει από την έλλειψη  στέγασης. Ο σύλλογός δεσμεύτηκε ότι θα είναι (όπως πάντα μέχρι σήμερα) παρών, με την εθελοντική παρουσία και οικονομική συνδρομή των μελών, σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την αξιοποίηση και την πρόοδο της περιοχής της Αλυκής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις