Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Επιμελητήριο Αχαϊας: Επιστολή προς τον εκκαθαριστή της Αχαϊκής για τα δάνεια των επιχειρήσεων σε πυρόπληκτες περιοχές

Επιμελητήριο Αχαϊας: Επιστολή προς τον ε...

Ζητά να υπαχθούν και αυτοί στο σχετικό νόμο

Το Επιμελητήριο Αχαϊας απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον εκκαθαριστή της Αχαϊκής Τράπεζας κο Γιαννικο με κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών κ Φ. Σαχινίδη και στην Τράπεζα Ελλάδος.

Κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, έχει εκδοθεί η 2/22475/0025/25.4.2012 απόφαση του ΥΠΟΙΟ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1346 (Β) /25.4.2012 και αναφέρεται σε τροποποίηση των όρων αποπληρωμής των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο δανείων για τις ρυθμίσεις οφειλών και τη χορήγηση κεφαλαίων κίνησης σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους Νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Εύβοιας και στην περιοχή Αιγιαλείας του Νομού Αχαΐας, οι οποίοι νομοί επλήγησαν από τις πυρκαγιές του έτους 2007 δυνάμει της αριθ. 2/54310/0025/13.9.2007 (ΦΕΚ Β΄ 1858) απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών .

Με την απόφαση αυτή παρέχεται επί πλέον περίοδος χάριτος και αναστέλλει την καταβολή των οφειλομένων  δόσεων για το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 έως και 31/12/2012, οι δε αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την υποβολή αίτησης υπαγωγής στην σχετική ρύθμιση θα πρέπει να έχουν κατατεθεί έως την 29/6/2012.

Στις διατάξεις της απόφασης αυτής,  υπάγονται και περιπτώσεις συμβάσεων δανείων εγγυημένων δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2/54310/0025/13.9.2007 υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει, οι οποίες έχουν καταγγελθεί με την διευκρίνηση οτι δανειολήπτες της κατηγορίας αυτής, προκειμένου να υπαχθούν στις διατάξεις της παρούσας, θα πρέπει προηγουμένως να καταβάλουν τα ποσά των τόκων με τα οποία βαρύνονται.

Καθώς μέλη του Επιμελητηρίου, μας έχουν ενημερώσει ότι υπάρχουν στην τράπεζα σας, τέτοιες δανειακές συμβάσεις που είτε είναι ενήμερες είτε είναι καθυστερημένες η έχουν καταγγελθεί,  παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις προκειμένου να διευκολυνθούν  στην αποπληρωμή των δανείων.

Επίσης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ώστε αντίστοιχα να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά