Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ένταξη στο ΕΣΠΑ του σχολείου Βραχνεΐκων

Πάτρα: Ένταξη στο ΕΣΠΑ του σχολείου Βραχνεΐκων

Το έργο θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

O Δήμος Πατρέων σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή, κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Βραχνεΐκων. Συγκεκριμένα η νέα Δημοτική Αρχή με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, πέτυχαν να εντάξουν το έργο στο ΕΣΠΑ από το οποίο και θα χρηματοδοτηθεί.

Η κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου  Βραχνεϊκων αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στέγασης  των μαθητών.

Το έργο, είχε δημοπρατηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, αλλά η εργολαβία διαλύθηκε λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Ο Δήμος Πατρέων ο οποίος ανέλαβε την αρμοδιότητα των σχολικών κτιρίων, υπέβαλε αναμορφωμένο το έργο στο ΕΣΠΑ και κατάφερε την έγκριση της  χρηματοδότησής του, με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 4.400.000 ευρώ. Πρόκειται για ένα τριώροφο σύγχρονο κτίριο εμβαδού 3.000 τμ, δυναμικότητας 300 μαθητών, το οποίο αποτελείται από 12 αίθουσες διδασκαλίας, 2 εργαστήρια, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα εκδηλώσεων- πολλαπλών χρήσεων κλπ.

Το Σχολείο θα κατασκευαστεί στη θέση του παλαιού σεισμόπληκτου Δημοτικού το οποίο έχει κατεδαφιστεί. Η πίστωση για το έτος 2012 ανέρχεται σε 500.000 ευρώ και η  δημοπράτησή του θα γίνει άμεσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις