Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σύσκεψη για την προώθηση της ισότητας των φύλων ή και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών

Πάτρα: Σύσκεψη για την προώθηση της ισότ...

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο

Η  Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού. Ισότητας Φύλων, ΜΚΟ, Ένταξης μεταναστών & Εξυπηρέτησης του πολίτη κ. Μαρία Ανδρικοπούλου – Ρούβαλη, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων, για την υποβολή προτάσεων πράξεων, που αφορούν στην υλοποίηση Σχεδίων Δράσης σχετικά με την προώθηση της ισότητας των φύλων ή και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και τα οποία θα περιλαμβάνουν δέσμη αλληλοσυμπληρούμενων ενεργειών, συγκαλεί την προσεχή Δευτέρα 14 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πατρέων, συνάντηση με τις Μη  Κυβερνητικές Οργανώσεις και Γυναικείες Οργανώσεις, με θέμα την υλοποίηση σχετικών Σχεδίων Δράσης.

Η δέσμη αλληλοσυμπληρούμενων ενεργειών, θα αφορά τουλάχιστον σε έναν, από τους παρακάτω τομείς:

● Στην πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας κατά των γυναικών και στην αρωγή θυμάτων έμφυλης βίας.

● Στην υποστήριξη γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων, όπως μεταναστριών, προσφύγων, φυλακισμένων, γυναικών Ρομά, γυναικών με αναπηρία κ.α.

● Στην καταπολέμηση των στερεοτύπων των φύλων και των έμφυλων κοινωνικών ρόλων, όπως προβάλλονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

● Σε τομείς ένταξης της οπτικής του φύλου με καινοτόμο χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα  το περιβάλλον, η κοινωνία της γνώσης, ο πολιτισμός, η έρευνα, η επιστήμη, η τέχνη κ.ά. στο πλαίσιο της Πράξης 3.2.4. (Α΄ & Β΄ Κύκλου) «Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων)» του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013», Γενικός Στόχος ΙΙΙ (Άξονας Προτεραιότητας 8): «Ενδυνάμωση των πολιτικών ισότητας των φύλων σε όλο το εύρος της δημόσιας διοίκησης», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καλεί όλες τις Μη  Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και τις Γυναικείες Οργανώσεις (Γ.Ο.) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας και θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες επιλογής συνεργαζόμενων φορέων για την παρούσα πρόταση σε ενημερωτική συνάντηση την

 

Όπως αυτό ορίζεται από την σχετική πρόσκληση της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων, (http://www.isotita.gr) οι Αποδέκτες της επιχορήγησης, για τη υλοποίηση της δράσης, μπορούν να είναι γυναικείες οργανώσεις ή και Μ.Κ.Ο. που αναπτύσσουν δράσεις στο πεδίο της ισότητας των φύλων ή και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών και πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:

● Διαθέτουν νόμιμο δημοσιευμένο καταστατικό, στο οποίο να περιλαμβάνεται η προώθηση της ισότητας των φύλων ή/και η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

● Λειτουργούν αποδεδειγμένα, τουλάχιστον δύο (2) χρόνια.

● Διαθέτουν εμπειρία στην προώθηση της ισότητας των φύλων ή/και σε δράσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών.

● Δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

● Διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

● Είναι οικονομικά ανεξάρτητες.

● Δεν είναι πολιτικά κόμματα, κυβερνητικοί οργανισμοί, επιχειρήσεις οποιασδήποτε μορφής, συνδικαλιστικές οργανώσεις, επαγγελματικές ενώσεις, αθλητικά σωματεία ή κέντρα κατάρτισης.

● Διαθέτουν πραγματική έδρα και οργανωμένο χώρο εργασίας, που πληροί βασικές υλικοτεχνικές προδιαγραφές σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας. Σε περίπτωση απασχόλησης ατόμου με αναπηρία, ή/και υποβολής Σχεδίου Δράσης που αφορά σε γυναίκες με αναπηρία, πρέπει να ικανοποιούνται πλήρως οι σχετικοί κανόνες προσβασιμότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο./Γ.Ο. καλούνται να παραστούν στην προγραμματισμένη συνάντηση, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για το θέμα. Τέλος, οι εκπρόσωποι των Μ.Κ.Ο./Γ.Ο. καλούνται να υποβάλλουν μια σύντομη περιγραφή των δράσεών τους στο συντονιστή στης συνάντησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις