Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προχωρούν οι διαδικασίες ανέγερσης του Μνημείου στο ΚΕΤχ

Πάτρα: Προχωρούν οι διαδικασίες ανέγερση...

Με την αποφασιστική συμβολή του Διοικητή ταξιάρχου Θεόδ. Μπερέτη

Ο Πρόεδρος της ΕΣΔΙΑ Παν. Γεωργόπουλος, κατά τη χθεσινή της ομιλία του προ του Μνημείου απαγχονισθέντων στα Ψηλαλώνια Πατρών, με την συμπλήρωση 68 χρόνων, αναφέρθηκε σε επικείμενη ανέγερση Μνημείου εντός του χώρου του ΚΕΤχ, για τους εκτελεσμένους αγωνιστές από τους ναζί στην Κατοχή.

Αυτό το Μνημείο θα αναγερθεί με πρωτοβουλία της Ι. Μητρόπολης Πατρών, του Δήμου Πατρέων, της ΕΣΔΙΑ ν. Αχαΐας, του ΠΣΑΕΕΑ και με την αποφασιστική συμβολή του προηγούμενου διοικητή ΚΕΤχ, σήμερα υποστρατήγου Ιω. Σπανάκη και του σημερινού διοικητού ταξιάρχου Θεόδ. Μπερέτη, Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση σε σύσκεψη που θα λάβει χώρα στις 24 Μαΐου, προκειμένου να  τεθεί σε τροχιά υλοποίησης, καθώς έχει απεμπλακεί   από την ανωτέρα στρατιωτική υπηρεσία, χάρις στην αποφασιστική συμβολή του ταξιάρχου Θεόδ. Μπερέτη.

Όπως είναι γνωστό πια, κατά την διάρκεια της γερμανικής Κατοχής από τα ναζιστικά στρατεύματα, στο κτήμα Ιω. Μουρτζούχου, προ του ανατολικού ορίου του ΚΕΤΧ, εκεί όπου και ο μαντρότοιχός του, έχουν γίνει δεκάδες εκτελέσεις ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι έχουν ταφεί επιτόπου.

Στην ανάδειξη αυτού του μαρτυρικού τόπου στοχεύει η ενέργεια των παραπάνω που έχουν πάρει και την πρωτοβουλία για την ανέγερση του Μνημείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις