Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σεμινάριο αστροφωτογραφίας στην Πάτρα με ελεύθερη είσοδο

Σεμινάριο αστροφωτογραφίας στην Πάτρα με...

Πραγματοποιεί αυτή την Τετάρτη 9 Μαίου η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων»

Δύο ημέρες έχουν μείνει για το δεύτερο από τα δύο σεμινάρια που διοργανώνει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2001 και είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοπός της Αστρονομικής Εταιρείας «Ωρίων» είναι η εκλαΐκευση και διάδοση της αστρονομίας, της αστροφυσικής και των επιστημών του διαστήματος. Για την επίτευξη των στόχων αυτών πραγματοποιούνται σε συστηματική βάση ομιλίες, παρατηρήσεις του ουρανού και εκπαιδευτικές εκδρομές.

Το δεύτερο αυτό σεμινάριο θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαίου στο Συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και ώρα 19:00. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους όσους ενδιαφέρονται. Μάλιστα σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα δοθεί και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Το θέμα του σεμιναρίου αυτού θα είναι: «Εισαγωγή στην αστροφωτογραφία». Συγκεκριμένα θα γίνει μια εισαγωγή στη φωτογράφηση των ουράνιων αντικειμένων, θα αναφερθούν οι ιδιαιτερότητες των διαφόρων τύπων αστροφωτογραφίας για ουράνια αντικείμενα όπως νεφελώματα, γαλαξίες, αλλά και αντικείμενα του ηλιακού μας συστήματος. Επίσης θα δοθούν πληροφορίες για τον εξοπλισμό που χρειάζεται και τη χρήση του καθώς και για τον τρόπο ψηφιακής επεξεργασία των φωτογραφιών. Θα πραγματοποιηθεί και επίδειξη πραγματικού αστροφωτογραφικού εξοπλισμού.

Εισηγητές στο σεμινάριο θα είναι οι: Άγγελος Κεχαγιάς και Αντώνης Φαρμακόπουλος, αστροφωτογράφοι.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν πιο αναλυτικά για τη δουλειά των κ.κ. Κεχαγιά και Φαρμακόπουλου στην αστροφωτογραφία, μπορούν να επισκεφθούν τα προσωπικά τους site: http://www.astrocorinth.webs.com και http://www.astrofarma.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις