Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στα 27.000 ευρώ το κόστος της εκλογικής βραδιάς στο Ζάππειο

Στα 27.000 ευρώ το κόστος της εκλογικής ...

Πάνω από 550 ξένοι ανταποκριτές στην Αθήνα για την κάλυψη της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης

Μπορεί η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας να είναι απελπιστική, να έχουν συρρικνωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις και να έχουμε υπογράψει τη δεύτερη δανειακή σύμβαση αλλά τα έξοδα για τις εκλογές προφανώς δεν τα λυπήθηκαν στην κυβέρνηση, γεγονός που δημιουργεί αλγεινές εντυπώσεις. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα Αθηναικών εφημερίδων όπως το «Παρόν», το κόστος που θα δαπανηθεί μόνο για την δημοσιογραφική κάλυψη της αποψινής κρίσιμης εκλογικής βραδιάς ανέρχεται σε κοντά 27.000 ευρώ.

Που πάνε αυτά τα χρήματα που αφορούν το Κέντρο-Αίθουσα Τύπου στο Ζάππειο, πάνε κατ’αρχή στο ενοίκιο που φτάνει τα 12.850 ευρώ ενώ για τα έπιπλα που νοικιάστηκαν ειδικά για τις μέρες αυτές δαπανήθηκαν πάνω από 6.700 ευρώ. Επίσης τα μπάνερ σήμανσης κόστισαν 4.710 ευρώ! Κόστος υπάρχει και για τους καφέδες, αναψυκτικά και νερά (ίσως και κανένα σάντουιτς-τοστ) που ανέρχεται στα 1850 ευρώ. Ωστόσο αυτό το τελευταίο έξοδο ίσως να είναι και το πιο απαραίτητο και αμελητέο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις σχετικές έγγραφες αποφάσεις για την έγκριση των εν λόγω εξόδων υπέγραψε ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής ως ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης Παπαδήμου.

Στο μεταξύ όπως ευρέως ακούστηκε και σχολιάστηκε, μεγαλύτερο ενδιαφέρον ακόμα και από τον σημερινό δεύτερο και κρίσιμο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας συγκεντρώνουν οι ελληνικές εκλογές με τα βλέμματα της υφηλίου να είναι στραμμένα κυριολεκτικά με αγωνία στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γραμματεία Ενημέρωσης, οι αιτήσεις για διαπιστεύσεις από Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους στο Ζάππειο έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 550! Διαπιστεύσεις έχουν ζητηθεί ακόμα και από Μέσα ενημέρωσης χωρών από τη Λατινική Αμερική, τη Βόρειο και τη Νότιο Αφρική αλλά και από την Κίνα, την Ινδία μέχρι και το Καζακστάν!

Εκτός από τους 90 και πλέον μόνιμους ανταποκριτές που υπάρχουν στη χώρα μας περισσότεροι από 250 δημοσιογράφοι και άλλοι τόσοι τεχνικοί έχουν λάβει θέσεις μάχης στη χώρα μας και βέβαια θα κονταροχτυπηθούν για την καλύτερη θέση στα πλάνα όταν οι αρχηγοί των κομμάτων θα πηγαίνουν για δηλώσεις στο Ζάππειο.

Τέλος να σημειωθεί ότι πάνω από 143 δημοσιογράφοι από όλη την επικράτεια διεκδικούν σήμερα την ψήφο του Ελληνικού λαού και την είσοδο τους στη νέα Βουλή. Όσο για το έγκυρο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Αγγλίας, το ΒΒC ήδη προβάλει συνεχή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από τους δρόμους της Αθήνας μεταφέροντας τον παλμό αλλά και τα προβλήματα των Ελλήνων. «Η χώρα που έδωσε στον κόσμο τη δημοκρατία είναι τώρα έτοιμη να δώσει το δικό της δημοκρατικό τεστ» ανέφερε ο ανταποκριτής του διεθνούς δικτύου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις