Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Επαναλειτουργεία του Μουσείου Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων για την Αφή

Ηλεία: Επαναλειτουργεία του Μουσείου Ιστ...

Στην Αρχαία Ολυμπία

Προ των πυλών για τη σημαντική τελετή Αφής της Ιερής Φλόγας για τους ΧΧΧ Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, βρίσκεται η Ολυμπία και από αύριο κιόλας ξεκινά ένας σημαντικός κύκλος πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα οδηγήσουν στην τελετή, την Πέμπτη 10 Μαΐου. Εκ των σημαντικότερων γεγονότων των ημερών είναι η επαναλειτουργία του Μουσείου της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και το άνοιγμα των πυλών του για το κοινό.

Σύσσωμο το προσωπικό της Ζ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων εργάζεται πυρετωδώς για να μπορέσει και πάλι το Παλαιό Μουσείο να ανοίξει τις πύλες του και να δώσει στον κόσμο τη δυνατότητα να θαυμάσει αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα στις προθήκες του. Έτσι, όπως εξήγησε και η προϊσταμένη Γεωργία Χατζή, τη Δευτέρα θα λειτουργήσει ξανά, σε αυτή τη φάση όμως θα λειτουργεί καθημερινά, πλην των Σαββατοκύριακων.

Συμβολικό χαρακτήρα θα έχει η πραγματοποίηση, στο αίθριο του Παλαιού Μουσείου, την Τετάρτη 9 Μαϊου, στις 7:30 το απόγευμα, της εκδήλωσης ανακήρυξης του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, σε επίτιμο δημότη Αρχαίας Ολυμπίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις