Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία έκθεση για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας με Πατρινή υπογραφή

Μία έκθεση για την αφή της Ολυμπιακής Φλ...

Λειτουργεί στο Μουσείο Γουναρόπουλου στην Αθήνα ενώ τα έργα των καλλιτεχνών έχουν επιλεγεί από τον πατρινό εικαστικό δημιουργό Μιχαήλ Ρωμανό

Εγκαινιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη κοσμοσυρροή, στην Αθήνα στην αίθουσα του Μουσείου Γουναρόπουλου στα Άνω Ιλίσια, η εικαστική έκθεση για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας (Olympic Flame) που επιμελείται ο Πατρινός εικαστικός δημιουργός Μιχαήλ Ρωμανός. Στα εγκαίνια της έκθεσης που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού παρέστησαν ο δήμαρχος Ζωγράφου και πρόεδρος του Μουσείου Γουναρόπουλου Κώστας Καλλίρης, ο διευθυντής του Μουσείου Ηλίας Γουναρόπουλος, εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.

Η έκθεση αυτή διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με αφορμή την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, και έχει βασιστεί σε πρωτότυπη ιδέα του Μιχαήλ Ρωμανού, μετά από πρόταση του στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και εικαστικές εγκαταστάσεις, από νέους καλλιτέχνες απόφοιτους της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, καθώς και άλλων αναγνωρισμένων εργαστηρίων τέχνης. Μάλιστα η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 12 Μαίου, σχεδιάζεται να μεταφερθεί και εκτός Αθηνών το καλοκαίρι, ενώ ήδη η εντυπωσιακή αφίσα της έκθεσης, θα συμμετάσχει στο Λονδίνο σε διεθνή έκθεση αφίσας το ερχόμενο καλοκαίρι.

O Μιχαήλ Ρωμανός που είναι βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, έχει επιλέξει και επιμεληθεί ο ίδιος τα έργα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση, το θέμα της οποίας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό. Η έκθεση εντάσσεται στο καλλιτεχνικό πλαίσιο της 5ης ετήσιας Athens Fine Arts Festival και υποστηρίζεται από το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας.

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, γίνεται δημιουργική εικαστική γραφή και αφορμή για μια σημαντική έκθεση στην οποία λαμβάνουν μέρος οι Καλλιτέχνες Ειρήνη Ανδρούτσου, Παναγής Αντύπας, Αγγελική Βαϊανού, Ελένη Γραφάκου, Βίνια (Κλημανθία) Κονταξάκη, Νίκος Λαμπρινός, Αντωνία Μαντζούκα, Eιρήνη Πέννα, Μιχαήλ Ρωμανός, Βασιλική Σαργολόγου, Άννα Τσιβδάρη, Κατερίνα Τσίτσελα και Ιάκωβος Φιλίππου. Επίσης συνεργάζονται η καταξιωμένη φωτογράφος Fenia Labropoulou και το βραβευμένο δίδυμο από την AXDW των Celebrity Skin οι οποίοι εικονογραφούν την Α' όψη της πρόσκλησης.

Η είσοδος  στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture