Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται στην Πάτρα το καλοκαίρι ο Κώστας Βουτσάς

Έρχεται στην Πάτρα το καλοκαίρι ο Κώστας Βουτσάς

Θα παρουσιάσει την κωμωδία «Ο Παππούς έχει πίεση» μαζί με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

Περιοδεία θα κάνει ανά την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Ο Παππούς έχει πίεση» με πρωταγωνιστή τον δημοφιλή βετεράνο κωμικό μας ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Η παράσταση που παίχθηκε στο θέατρο Ήβη της Αθήνας την περασμένη σαιζόν, θα ταξιδέψει στην ελληνική περιφέρεια και όπως πληροφορηθήκαμε θα σταθμεύσει σίγουρα και στην Πάτρα, κατά πάσα πιθανότητα στο Αρχαίο Ωδείο, στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.

Το ελληνικό έργο «Ο Παππούς έχει πίεση» είναι γραμμένο από την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Δήμητρα Παπαδοπούλου η οποία και το είχε πρωτοπαρουσιάσει πριν από περίπου 15 χρόνια. Το ίδιο έργο λοιπόν επανήλθε την περασμένη θεατρική σαιζόν επικαιροποιημένο, δίνοντας το στίγμα της σημερινής μετέωρης εποχής αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς. Από την πλατεία Συντάγματος, έως τις καθημερινές τριβές και τις μικρές ή μεγάλες επαναστάσεις των μελών μιας κλασικής ελληνικής οικογένειας με σημείο αναφοράς τον Παππού που ενσαρκώνει μοναδικά ο Κώστας Βουτσάς. Βασικά πρόσωπα του έργου είναι ο παππούς, οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του, ένας αστυνομικός κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα, που έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η μία εγγονή ψάχνει επειγόντως σπέρμα από έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό, να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά ενώ η τρίτη εγγονή κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες. Μέντορας της οικογένειας είναι ο παππούς. Κάτι τα 80 του χρόνια, κάτι το αριστερό του παρελθόν, κάτι η άνοια που τον έχει κυριεύσει, ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο του τη θρυλική φράση «Hey, teacher, leave the kids alone». Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου» με στόχο να εκφραστεί επιτέλους πολιτικά η γενιά του Συντάγματος. Πρόεδρος του κινήματος θα είναι ο Παππούς με αντιπρόεδρο τον Χάρη.

Το «Ψάξου» γίνεται η ελπίδα του μέλλοντος για την τρελή οικογένεια του παππού και ίσως και για όλη την Ελλάδα. Πρόκειται όπως γράφτηκε για μία ξεκαρδιστική ελληνική κωμωδία για μια οικογένεια...ακριβώς σαν τη δική μας όπου η ευφυής πένα της Δήμητρας Παπαδοπούλου αφουγκράζεται και πάλι το σύγχρονο Έλληνα και φέρνει στην επιφάνεια στοιχεία και συμπεριφορές της καθημερινότητάς του. Γι’ αυτό και η ιστορία του «Παππού έχει πίεση» καθρεφτίζει τους θεατές και τους κάνει «συμπρωταγωνιστές».

Η σκηνοθεσία είναι της Δήμητρας  Παπαδοπούλου και της Αγγελίτας Τσούγκου, τα κοστούμια της Μαρίας Κοντοδήμα, τα σκηνικά του Γιάννη Μουρίκη ενώ πλάι στον Κώστα Βουτσά συμπρωταγωνιστούν η ταλαντούχα και πληθωρική Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (η οποία συνεργάστηκε με τον Βουτσά και στη «Νήσο 2»), η Θωμαίς Ανδρούτσου, ο Κώστας Αποστολάκης, ο Πέτρος Λαγούτης που έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλονιά και η Σοφία Παυλίδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture